Plenković o sukobu s Milanovićem: Postoji poštivanje zakona koji je na snazi, sve drugo je politiziranje. To ne može doći na dnevni red Sabora

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Ivanić Grad gdje je razgovarao s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem. Prije je posjetio novu farmu kokoši nesilica Lukač d.o.o. u Derežanima.

“U mandatu naše Vlade povučeno je 514 milijuna eura iz EU sredstava. Zagrebačka županija potvrdila se kao jedna od pet najrazvijenijih županija u Hrvatskoj, veselim se daljnjoj suradnji”, rekao je premijer.

“Tu je primjer Ivanić Grada koji ulaže u školstvo i grade svoj imidž”, dodao je.

Gradonačelnik Ivanić Grada naglasio je kako ulažu mnogo u vrtiće, te u Naftalan, što pridonosi razvoju zdravstvenog turizma, prenosi N1. 



Plenković je komentirao i sukob oko izbora predsjednika/predsjednice Vrhovnog suda.

“Nema nikakvih začkoljica, postoji poštivanje zakona koji je na snazi. Sve drugo je  politiziranje. Ta tema djeluje nevjerojatno. Imate Ustav, zakon, proceduru…svi koji se iole bave time, znaju da je zakon donesen nakon što je SDP kritizirao postojeće proceduru. Sad najedanput pjevaju drugu pjesmu. Ovakva situacija se nije trebala dogoditi”.

Dodao je kako to ne može doći na dnevni red Sabora, dodao je premijer. “Ne da mi se preko medija o tome komunicirati. Čovjek rekao da će zvati, pa nije zvao, pa šalje poruku preko Čačića. To je bizarno”.

Osvrnuo se i na Zlatu Đurđević. “Milanovićeva kandidatkinja Zlata Đurđević je četvrta kandidatkinja, kao rezerva”, istaknuo je.

Upitao je što je Zlatu Đurđević sprječavalo da se prije javi za kandidatkinju: “Zašto uopće ova tema? To se treba pitati”.

“Nismo mi strana, strana je sabor, Državno sudbeno vijeće i predsjednik Republike koji bira predsjednika Vrhovnog suda”, naglasio je.

Damir Juzbašić, ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe Hrvatske koji je u utorak napustio Hrvatsku demokratsku zajednicu, predstavio je nezavisnu kandidaturu za gradonačelnika Županje poručivši kako mu je taj grad ‘draži od bilo koje fotelje’.

“Doživio je ozbiljnu dezorjentaciju i istupio. Ne znam što je mislio. To je smiješno. Meni je djelovao relativno suvisao, a sada…on bi se trebao brinuti”, komentirao je Plenković.

Komentirao je i COVID putovnice, rekavši da je moguće i da budu u uporabi za aktualnu turističku sezonu.

Komentari