Plenković otkrio veliku vijest o Dinamovom stadionu: ‘O tome ćemo više sutra na Vladi’

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Premijer Andrej Plenković obišao je Krapinu, Varaždin i Prelog. Zatim je davao izjave za medije komentirajući aktualnosti, od Dinamovog stadiona do Jakuševca i prosvjeda poljoprivrednika.

Dotaknuo se izjave zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji traži signal od Vlade za rješenje Jakuševca. Rekao je da problem Jakuševca nije od jučer.

“Odgovornost je na Zagrebu. Vlada surađuje sa svima i pomoći ćemo Gradu Zagrebu, siguran sam da ćemo zajedno naći rješenje. To je vrlo kompleksno pitanje, u stalnoj smo komunikaciji. Sutra će na Vladi biti sporazum Vlade i Zagrebačke nadbiskupije o rješenju problema Dinamovog stadiona, ali o tome ćemo više sutra”, poručio je Plenković.

‘Naše službe su budne’
Komentirao je uhićene Boyse. “Izuzetno smo angažirani od kolovoza u vezi hrvatskih državljana u Grčkoj. Svoju zadaću ispunjavamo, a apel koji smo čuli, potvrda je svemu što radimo. Molio bih sve da se strpe još koji dan”, rekao je. Osvrnuo se na eventualnu zabrinutost oko Adventa i izvješća SOA-e.



“Što se toga tiče, vrijeme je budnosti. Vidjeli ste napad na njemačkog turista u Parizu. U kontekstu ruske agresije, terorističkog napada Hamasa i ostalog svi moramo biti budni i poruka povjerenice je išla za tim. Naše su službe budne”, rekao je premijer.

Komentari