PLENKOVIĆ: Paladina bi svojim ovlastima, iskustvom, entuzijazmom i dinamikom rada trebao dati kvalitetan i koristan doprinos radu Vlade

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Vladajuća koalicija jednoglasno je podržala Ivana Paladinu kao kandidata za novog ministra graditeljstva. On će danas svoj program predstaviti u Saboru, nakon čega slijedi i glasanje.

Premijer Andrej Plenković u srijedu je u Saboru, predstavljajući Ivana Paladinu kao kandidata za novog ministra graditeljstva i prostornog uređenja, poručio da bi on svojim iskustvom i entuzijazmom trebao dati koristan doprinos radu Vlade.

– Vladi treba čovjek koji ima iskustva u građevinskom sektoru, upravljanju projektima, u domeni nekretnina te menadžerskog i poduzetničkog iskustava kako bi se dinamizirali procesi, kazao je Plenković na zajedničkoj sjednici odbora za graditeljstvo te za gospodarstvo.

Ubrzati aktivnosti



Napomenuo je da je Paladina rođen 1983., završio je ekonomiju i specijalistički poslijediplomski studij iz organizacije i menadžmenta, bio je savjetnik Uprave Hrvatske poštanske banke, prije toga predsjednik instituta IGH, radio je u nekoliko kompanija, imao kontakte s brojnim investitorima u građevinskom i sektoru ulaganja.

Premijer je istaknuo da resor graditeljstva ima tri osobito važna segmenta – ubrzati obnovu te procese donošenja raznih građevinskih dozvola i drugih dokumenata kako bi potaknuo investicijski ciklus, kao i stavljanje državne imovine u funkciju.

– Jedna od zadaća novom ministra bit će ubrzati te aktivnosti, kazao je Plenković i dodao kako su tu i druge zakonodavne aktivnosti, energetska učinkovitost i stambena politika.

– Paladina bi svojim ovlastima, iskustvom, entuzijazmom i dinamikom rada trebao dati kvalitetan i koristan doprinos radu Vlade, naglasio je u uvodnom predstavljanju Paladina kao kandidata za ministra.

Komentari