Plenković posjetio mjesto strašnog požara u kojem je poginulo šest osoba

Na požarište u Andraševec su stigli i premijera Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, krapinsko-zagorski župane Željko Kolar te gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak.

Premijer je novinarima izjavio da je prema prvim informacijama PU krapinsko-zagorske, smrtno stradalo šest osoba, korisnika Doma za brigu o starijim osobama “Zelena oaza”.
“U tijeku je očevid, nakon toga ćemo moći znati više o samim uzrocima i uopće o situaciji u ovom Domu za brigu o starijim osobama”, dodao je Plenković.

Premijer je izrazio najdublju sućut i poruku suosjećanja obiteljima smrtno stradalih u ovoj veliko tragediji. “Pričekat ćemo da nadležne službe obave svoj posao, više od toga bilo bi špekuliranje”, kazao je Plenković.

Na pitanje je li ovo poruka da se inspekcije malo pozabave domovima za starije i nemoćne, posebice kada su u pitanju privatni domovi, premijer je najavio da će se uključiti svi.
“I županijska tijela, i nadležno ministarstvo, državni inspektorat, svi koji trebaju obaviti svoj posao, da vidimo treba li u ovakvim okolnostima taj sustav kontrola činiti redovitijim, češćim. U ovom trenutku nemamo dovoljno saznanja da bismo mogli reći bilo što više od ovoga što vam sada kažem”, rekao je.Upitan, dodao je kako nema informaciju je li Dom “Zelena oaza” imao sve potrebne dozvole te dodao da će se i to ispitati.
“Došao sam izraziti sućut i solidarnost, vjerujem većine hrvatskih građana, za ovu tešku situaciju koja se ovdje dogodila”, zaključio je Plenković.

Gradonačelnik Oroslavlja Gredičak na novinarsko pitanje je li se čuo s vlasnicima objekta, rekao je da su sve službe uključene u istragu, a bilo kakvo prejudiciranje bilo čega ne bi bilo dobro. Dodao je da je od jutra na požarištu i da je još uvijek u šoku, izrazivši sućut obiteljima smrtno stradalih.

Župan Kolar također je izrazio sućut svim obiteljima žrtava ovog tragičnog događaja.

“Na žalost, imamo potvrdu da je šestero korisnika izgubilo život, a uzrok požara znat ćemo nakon očevida, kojeg obavljaju državna tijela”, rekao je. Dodao je da je objekt potpuno izgorio, a na pitanje – zna li se uzrok – odgovorio je da za sada to nije poznato.

“Nadležna tijela neka naprave inspekciju, ovo je prevelika tragedija da bi bilo tko na bilo koji način špekulirao”, kratko je odgovorio župan.

FOTO/VIDEO Požar u staračkom domu u Zagorju! Poginulo je šestero ljudi?

Komentari