Plenković: Posljedice sukoba Hamasa i Izraela već se osjećaju u cijeloj Europi

Foto: Twitter

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom obilježavanju puštanja u promet državne ceste DC403 od čvora Škurinje do Luke Rijeka.

Riječ je o najskupljoj cesti u Hrvatskoj, kako je nazvana već od samog početka gradnje, prije tri godine.

Na trasi ceste D403 koju je gradio konzorcij tvrtki GP Krk, Kolektor CPG iz Slovenije i Euroasfalt iz BiH, izgrađen je niz vrlo zahtjevnih cestovnih objekata, pri čemu gotovo čitava, niti tri kilometra duga cesta, prolazi kroz usjeke, tunel, željeznički podvožnjak ili vijaduktima pa je praktički cijela pod zemljom ili u zraku.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović prilikom otvaranja ceste rekao je kako bi ona zbog svoje značajnosti trebala nositi naziv Mediteranska cesta.



Premijer je, prenosi Dnevnik.hr, istaknuo kako je riječ o impresivnom građevinskom pothvatu te se zahvalio svima koji su sudjelovali u izgradnji, kao i građanima Rijeke, posebno onima koji žive uz prometnicu te su pratili strpljivo njezinu izgradnju. Složio se kolokvijalno da bi se cesta mogla zvati Mediteranska cesta.

U razgovoru s novinarima, premijer se dotaknuo sigurnosti u zemlji, zbog sukoba na Bliskom istoku između Hamasa i Izraela, koji se prelijeva na Libanon, a prijete Iran i Sirija.

“Posljedice sukoba već se osjećaju u cijeloj Europi i sve su sigurnosne službe budne te prate cijelu situaciju intenzivnije nego što je to uobičajeno. Na jučerašnjem sastanku smo usvojili izjavu i usuglašenih smo stavova oko toga svi u Europskoj uniji”, rekao je Plenković.

Što se tiče blagdana Svih svetih rekao je da će na Vladi donijeti odluku da na taj dan određene trgovine mogu raditi i prodavati cvijeće i prigodne proizvode kako bi građani na taj dan mogli na prigodni način obilježiti taj blagdan. Nakon toga je prekinuo s davanjem izjava uz riječi da više nema vremena.

Komentari