Plenković predao HDZ-ovu izbornu listu: ‘Vjerujemo da je naš program najbolji’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ponoć je rok do kojeg političke stranke, koalicije i birači mogu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predati kandidacijske liste i kandidature za parlamentarne izbore. To je danas planiralo učiniti čak 24 predlagatelja, među njima i HDZ, koji će svoju kandidaturu predati u 13 sati.

Osim HDZ-a, kandidature će u petak predati i SDSS, za 12. manjinsku jedinicu, stranka Možemo, Radnička fronta, Pravedna Hrvatska, Socijaldemokrati, dvije pravaške stranke i jedna pravaška koalicija, umirovljeničke stranke, itd. Posljednja je, za sada, svoj dolazak u 21,30 sati najavila Agrarna stranka – Pokret za hrvatsku poljoprivredu, akcija za promjene.

Kada se u ponoć zatvore vrata na saborskoj zgradi, DIP ima 48 sati da prihvati i objavi sve pravovaljano predložene liste te imena i prezimena kandidata za svaku izbornu jedinicu. Krajnji rok do kojega to treba učiniti je nedjelja (Uskrs) do ponoći, no može to učiniti i prije, a što će, vjerojatno, i biti slučaj, u subotu poslijepodne. U trenutku kad DIP na svojoj mrežnoj stranici objavi pravovaljane liste i kandidature, počet će službena izborna promidžba u kojoj će izborni sudionici birače i službeno moći uvjeravati da su baš oni najbolji izbor da vode državu u iduće četiri godine. Službena promidžba završava 15. travnja (ponedjeljak) u ponoć, nakon čega u Hrvatskoj nastupa dvodnevna izborna šutnja, uoči izbora u srijedu, 17. travnja.

Premijer Andrej Plenković predao je kandidacijsku listu HDZ-a i koalicijskih partnera Državnom izbornom povjerenstvu u petak poslijepodne. Istaknuo je kako misli da je HDZ-ov program najbolje što se trenutačno nudi na političkoj sceni.



– Danas smo sa zadovoljstvom predali kandidacijske liste za izbore za Hrvatski sabor koji se održavaju 17. travnja. Liste smo predali kao koalicija HDZ-a, HSLS-a, HDS-a, HNS-a i HSU-a, rekao je.

Foto: Cropix / Admir Buljubašić

‘Vjerujemo da je naš program najbolji’

Sve su, kako kaže, “naši partneri s kojima smo surađivali u proteklom razdoblju i ostvarili sjajnu suradnju”.

– Ujedno smo dogovorili i suradnju sa zajedničkim kandidatima na listama za Hrvatski sabor, kazao je.

Premijer je ustvrdio da je suradnja s koalicijskim partnerima i s predstavnicima nacionalnih manjina dosad osigurala ključni preduvjet za gospodarski i svaki drugi razvoj.

– Upravo s brojnim postignućima koje smo zajednički realizirali na dobrobit hrvatskog naroda i na jačanje otpornosti gospodarstva, u isprepletenim krizama ovih nekoliko godina – idemo u obnavljanje povjerenja hrvatskog naroda. Vjerujemo da je naš program koji smo prezentirali jučer – najbolji od onog što se nudi na hrvatskom političkom tržištu, dodao je.

Selak Raspudić o eventualnim koalicijama: ‘Nema razgovora s HDZ-om, niti ih neće biti’

Komentari