Plenković: Razgovarao sam s Milanovićem o imenovanju načelnika Glavnog stožera

Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu kako je s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem razgovarao o imenovanju načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske i o mirovnoj misiji u Afganistanu.

“Jesmo, razgovarali smo jutros o nekoliko tema, jedna od njih je bila imenovanje načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske. Vlada će sutra predložiti gospodina Hranja i novi je predsjednik Republike suglasan s time”, rekao je Plenković novinarima uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Premijer je potvrdio da je telefonski s Milanovićem razgovarao i o mirovnoj misiji NATO saveza u kojoj sudjeluje Hrvatska vojska (HV).

Razgovarali smo o mirovnoj misiji, hrvatskom sudjelovanju u misiji “Odlučna potpora” u Afganistanu. Dogovorili smo da ide idući kontingent HV-a u Afganistan, 11. kontingent završava svoju misiju a 12. tek treba ići, kazao je Plenković.



“Prema nadležnostima i propisima tu odluku potpisuje predsjednik Republike. Kako smo se danas dogovorili on će to potpisati, nakon toga ćemo razgovarati o daljnjoj prisutnosti HV-a u toj misiji”, istaknuo je Plenković.

Komentari