Plenković: Razmišlja se o uvođenju covid-potvrda za socijalne ustanove, o školama još u ovom trenutku ne razmišljamo

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon redovite sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održanog u ponedjeljak, rekao je kako “očekuje dinamičan početak saborskog jesenskog zasjedanja”.

Komentirao je i probleme u oporbi, ponajprije SDP-u i Domovinskom pokretu.

“Vidjet ćemo kako će se sve to razviti u pogledu njihove političke profilacije. HDZ i većina su stabilni. Mi nismo organizirali njihove probleme nit smo ih nešto komentirali. Neka se bavi svojim stvarima, a mi ćemo se baviti upravljanjem, upravo onim za što smo dobili povjerenje građana”, rekao je Plenković.

Govoreći o covid-potvrdama koje će morati imati djelatnici u zdravstvu, Plenković je istaknuo da “se razmišlja o uvođenju covid-potvrda za socijalne ustanove”.“Mislim da je to logično i normalno, a o školama još u ovom trenutku ne razmišljamo”, naglasio je.

“Što se tiče škola, moramo voditi računa da nema incidenata. ljudi mogu praviti da covid ne postoji, ali virus postoji. Nisu milijuni u svijetu umrli od nečeg drugog. Ali ne dolazi u obzir da budu tako intruzivni prema školama i ministru. Morat će (ravnatelji) angažirati zaštitarske službe ili nešto. Ravnatelji nisu policajci, neće se netko fizički sukobiti, to su neugodne situacije” napomenuo je Plenković komentirajući incident u školi u Krapinskim Toplicama.

Osvrnuo se i na ostavku međimurskog župana Matije Posavca. Rekao je da će novi izbori biti raspisani u zakonskom roku.

Dodao je da zasad HDZ nema kandidata, a “kad budu imali, reći će”.

Govorio je i o situaciji u Crnoj Gori te naglasio da “ne vidi kako to može utjecati na Hrvatsku”.

Plenković je istaknuo i kako se radi na izmjenama Zakona o obnovi nakon potresa.

“Nastojali smo da se zakon donese na temelju struke. Za njega su glasali gotovi svi u Saboru”, zaključio je premijer, objavio je N1.

Komentari