Plenković samouvjereno: Nastavit ćemo s iskorjenjivanjem korupcije

Screenshot

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prilikom posjeta Vučevici je reagirao na uhićenje više osoba zbog koruptivnim kaznenim djelima vezanima za bivšu zagrebačku gradsku upravu, zagrebačkim Adventom i Dječjom bolnicom Srebrnjak, a među uhićenima je ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Premijer je istaknuo kako je borba protiv korupcije stalna i kontinuirana.

“U vremenu naše Vlade boba protiv korupcije je stalna i kontinuirana. Manifestira se tako da policija, DORH i USKOK rade svoj posao samostalno, neovisno, nepristrano, tajno i kada se tako radi, onda je sigurno da ćemo nastaviti s iskorjenjivanjem korupcije. Ne mogu komentirati pojedinosti konkretnog slučaja, znam o tome koliko i vi. Vidjet ćemo kada će USKOK obavijestiti javnost o konkretnom predmetu”, rekao je Plenković.

O presudi Stanišiću i Simatoviću

Čelnici srbijanske Službe državne sigurnosti – SDB Jovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni su u srijedu na po 12 godina zatvora zbog zločina u Bosanskom Šamcu, a sud u Den Haagu nije utvrdio njihovu odgovornost ‘za bilo koji drugi zločin’. Premijer Plenković je rekao da nije uspio čuti i pročitati cijelu presudu jer je bio na putu.



“Ne mogu u ovom trenutku do kraja znati, nisam imao vremena pročitati, ali iz ovoga što mi suradnici govore, vidim da su optuženi sani za Bosanski Šamac. Smatramo da su Stanišić i Simatović bili među ključnim ljudima za provođenje velikosrpske politike, za agresiju na Hrvatsku i BiH, da su sudjelovali u najstrašnijim lzoličnima i da vjerujemo da će u žalbenom postupku Rezidualni mehanizam uzeti u obzir njihovu ulogu u tim procesima na adekvatan način. Podzravljamo osuđujuću presudu, ali ne možemo biti zadovoljni s obzirom na njihovu ulogu 90-ih godina, da je time donesena pravedna presuda”, rekao je Plenković.

Komentari