Plenković se požalio predsjedniku Europskog parlamenta zbog talijanskih europarlamentaraca: Cilj je bio izazvati incident

Twitter

Kao što je i najavio, premijer Andrej Plenković požalio se predsjedniku Europskog parlamenta Davidu Sassoliju zbog incidenta s talijanskim europarlamentarcima ovaj vikend na hrvatsko-bosanskoj granici.

“Danas sam prosvjedovao predsjedniku Europskog parlamenta Sassoliju zbog privatnog posjeta četvero talijanskih socijalističkih zastupnika na zelenu granicu Hrvatske i BiH ovog vikenda. Cilj posjeta, kojeg osuđujem, bio je izazvati incident uz nepoštovanje hrvatskih zakona i institucija”, napisao je Plenković na Twitteru.

Podsjetimo, premijer je jučer najavio da će nazvati Sassolija, kazavši kako su “talijanski europarlamentarci došli neslužbeno i samovoljno na granicu Hrvatske i BiH s očitim ciljem, povezani s nevladinim udrugama iz BiH, da nezakonito prijeđu granicu Hrvatske s BiH”.

Pritom je žestoko kritizirao i SDP. “Ono što posebice žalosti je sramotno ponašanje SDP-a, očito su bili u dogovoru. Dali su priopćenje koju minutu nakon što je ta vijest objavljena. U svakom slučaju, to je protiv nacionalnih interesa Republike Hrvatske i nije mi jasno kako je uopće došlo do mogućnosti da se SDP upusti u ovakav korak. To još nije viđeno u smislu pokušaja internacionalizacije nečega što je protiv nacionalnih interesa RH”, rekao je jučer Plenković.

Komentari