Plenković u čudu! Pitali ga o vojsci na granici s BIH: ‘Auuuu…Te njihove ideje ignorirajte’

Foto: Twitter

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Jadran – galenski laboratorij u Rijeci te sudjelovao na svečanosti povodom završetka investicijsko-razvojnog projekta Integra.

Nakon toga je premijer dao izjavu, prvo je komentirao smjenu direktora HROT-e Borisa Abramovića.

“Čovjek je pred kraj radnog vijeka, odradio je dva mandata. Istekao mu je osmogodišnji mandat”, rekao je kratko.

O migrantima: Nema vojske na granicama
Zatim su ga novinari pitali oko incidenta s pucnjavom na hrvatske policajce iz pravca granice BiH, gdje su odvraćeni ilegalni migranti. Novinari su ga podsjetili da Most traži vojsku na hrvatskim granicama.



“Tko to traži? Auuuu… Nema vojske na granicama, te njihove ideje ignorirajte”, rekao je premijer.

“To je globalni problem, migracijska kriza traje od 2015. U Hrvatskoj je taj problem minoran, pogledajte Italiju, Hrvatska poštuje svoje pravo, europske norme, ne dižemo bodljikave žice niti zidove prema Hrvatima u BiH, ministar Božinović je to elaborirao, očekujemo i da policija u BiH kontrolira izlaz iz zemlje, a ne da samo Hrvatska kontrolira ulaz”.

Osvrnuo se i na nasilje nad ženama za koje kaže da je “grozan fenomen koji treba spriječiti, iskorijeniti i kazniti”.

“Napravit ćemo sve što može da se ono spriječi i iskorijeni”, dodao je premijer.

O tezama da se privatizira HEP
“Toliko je kriva teza da ide privatizacija HEP-a, država stoji iza HEP-a”, rekao je premijer.

“Jeftinu struju i plin imaju građani zahvaljujući našim odlukama, imaju vrtići, škole, institucije, fakulteti, domovi za starije, udruge, svi. Mi smo energetsku krizu praktički učinili nevidljivom. Vlada brine o svemu, oporba o detalju, a nitko vam nije dao rješenje za energetsku krizu. Ovi iz ljevice, što su radili? SDP je preko kolega u EP-u orkestrirao europske zastupnike socijalista iz Italije da nam fabriciraju incidente na granici, nastojeći isprovocirati reakciju hrvatske policije u vremenu pristupanju u Schengen, Možemo je nastojao spriječiti ulazak Hrvatske u Schengen, javnost to mora znati, to ćemo razotkrivati. Oni će nama lijepiti etikete, a aktivno su radili da Hrvatska ne uđe u Schengen”, odlučan je Plenković.

Komentari