Plenković u Dubrovniku: ‘Smiješno i naivno je slušati teze kršitelja Ustava’

Foto: Božo Radić / Cropix

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u petak u Dubrovniku da građani imaju izbor između ozbiljne i odgovorne Vlade te najvažnije i najutjecajnije stranke, i alternative koja flagrantno krši Ustav i govori jezikom izmišljene kvazi-krize.

Plenković je s kandidatima za 10. izbornu jedinicu sudjelovao na stranačkom predizbornom skupu u Dubrovniku. Podsjetio je na odgovore njegove Vlade na niz kriza u prva dva mandata.

„Nismo se bavili samo kriznim upravljanjem, već i svime što smo obećali hrvatskom narodu, za što smo predano radili i bili prisutni po cijeloj Hrvatskoj. Cilj je bio poboljšati standard građana. Gospodarski rast omogućio hvatanje koraka nakon pandemije, već i rast od 2,8 posto prošle godine. To spominjem jer je pet puta veći od prosjeka Europske unije i euro-područja”, rekao je.

 



Naglasio je da je kombinacijom Vladinih mjera, požrtvovnošću hrvatskog radnika, sposobnošću i kreativnošću hrvatskih poslodavaca, u njihovom mandatu došlo do onoga što je bila misao vodilja 2016. – do dublje integracije u EU i hvatanja koraka s razvijenim zemljama.

Foto: Božo Radić / Cropix

‘Treba li Hrvatskoj spas?’

Plenković je poručio da mu je “smiješno, bizarno i naivno” slušati teze kršitelja Ustava, koji poručuje da je Hrvatska u katastrofi.

„Poručuje da Hrvatskoj treba hitna katarza, koju će nam valjda osigurati on sa svojim jatacima, temeljem svoje fantastične bilance i predsjedničkog mandata bez ikakve ostavštine. I to sastavljanjem vlade nacionalnog spasa”, naveo je Plenković upitavši: Treba li Hrvatskoj spas?

Predlažem, kaže, da naš odgovor bude – apsolutno! Pa ćemo reći: molimo vas, spasite nas od izgrađenog Pelješkog mosta, LNG terminala na Krku, druge cijevi tunela Učka, koridora Vc u Baranji, od autoceste do Siska, od 25 milijardi eura koje smo osigurali za razvoj Hrvatske u ovom desetljeću. Nadasve nas spašavajte od eura, Schengena, OECD-a, ‘Crnih jastrebova’, Bradleyja, i apsolutno nas što prije spasite od 12 Rafalea, rekao je Plenković.

DP traži deratifikaciju Istanbulske: ‘Dostalicemjerja s navodnom zaštitom žena’

Komentari