Plenković: Uvredljivo je govoriti o ‘žetončićima’, da ćemo mi nekoga ići tražiti, dozivati, to se ne događa

U ponedjeljak je održana sjednica Predsjedništva HDZ-a nakon čega je predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković dao izjavu za medije. 

Rekao je kako će se u srijedu održati sastanak s bankama na kojem će se tražiti rješenja za prešutna prekoračenja.

Osvrnuo se i na tzv. saborsku jesen i planira li povećavati većinu.

“Sve što se zbiva unutar SDP-a i Domovinskog pokreta je tema koju su nametnuli neki akteri, komentatori, političari i mediji koji su izvan HDZ-a. Nitko drugi iz HDZ-a ni ja ni u jednom jedinom trenutku niti između redaka nije rekao da će razgovarati s nekim da se povećava parlamentarna većina”, istaknuo je Plenković.



Dodao je kako nikakva “nevidljiva ruka nije destabilizirala DP-a ili dovela do raspada saborskog kluba SDP-a”.

“To je čak uvredljivo za nas koji o tome ne pomišljamo, a i za saborske zastupnike. Ako netko svojom voljom kaže ja bi podržao taj zakon, to je sasvim u redu. Da ćemo mi nekoga ići tražiti, dozivati, to se ne događa”, naglasio je premijer govoreći o povećavanju većine tzv. “žetončićima”.

“Poziv za sastanak sa mnom prije formiranja Vlade su odbili SDP, Domovinski pokret, Centar, Možemo – svi su odbili. Za Banske dvore. To je bilo prije formiranja vlade”, rekao je Plenković.

Komentirao je i izbor predsjednika Vrhovnog suda.

“Mi ćemo stav sudaca primiti na znanje, nakon rasprave u četvrtak i javnost će se upoznati s kandidatima, pa i sa sucem Dobronićem. Dopustimo da nadležni odbor za pravosuđe obavi saslušanja kandidata”, zaključio je Plenković, objavio je N1.

Komentari