Plenkoviću se pitanje novinara oko Milanovića nije svidjelo: ‘Sretan Uskrs, nećemo više o tome’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković na Uskrs baš i nije bio previše voljan da odgovara na pitanja novinara, za razliku od predsjednika Zorana Milanovića koji je na Plitvicama s njim razgovara gdje je položio vijenac i zapalio svijeću ispred Spomen obilježja Josipu Joviću, povodom 33. godišnjice akcije “Plitvice” i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika.

Plenković za Uskrs nije bio na Plitvicama. Prisustvovao je na misi koju je predvodio zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša.

Novinari su ga tamo upitali da prokomentira Milanovićeve izjave, a posebno onu kojom je Ustavni sud nazvao “patvorinom političkih olupina”.

“Svi trebaju poštovati upute DIP-a i Ustavni sud”, kratko je poručio premijer pa dodao da samog Milanovića ne želi komentirati.



Upitan je i zašto danas nije na Plitvicama, na što je rekao kako su tamo tri ministra.

Foto: HDZ

Pohvalio se spomen domom

“Mi smo prošle godine otvorili spomen dom Josipu Joviću”, podsjetio je. “Sretan Uskrs, nećemo više o tome”, rekao je za kraj i otišao.

Podsjetimo, Milanović se osvrnuo na upozorenje Ustavnog suda da ne smije sudjelovati u izbornom procesu.

“Pridavat ću joj jednaku pozornost kao što je AP pridavao činjenicama koje je dobio od SOA-e o druženju Turudić-Mamić. Premijer je to dobio od mene, a činjenice je potpuno zanemario. Ovo je jedna protuustavna patvorina. Imamo premijera koji kad dobije nalaz službe u kojoj rade hrvatski patrioti o liku i djelu gospodina Turudića, to Plenkoviću ne znači apsolutno ništa. Turudić je motren u teškom prijestupu”, rekao je predsjednik ranije danas.

Milanović na obljetnici Krvavog Uskrsa: ‘Biram riječi, ne govorim gangsteri nego političke olupine’

Komentari