Plenkoviću stigla oštra kritika iz SDP-a: ‘Umanjujete huliganske ispade Boysa’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački SDP oštro je reagirao na izjave premijera Andreja Plenkovića o Bad Blue Boysima.

Kako stoji u priopćenju gradske organizacije Socijaldemokratske partije u Zagrebu, nedavna eskalacija nasilja u zagrebačkoj srednjoj školi, predstavlja primjer rastućeg vršnjačkog nasilja među mladima i u školama.

Foto: Srđan VRANČIĆ/CROPIX

Sramni slučaj tučnjave učenika s profesorom iz Zagreba nagnao je stranku da opet pozove mjerodavne na reformu obrazovanja koje bi moralo obuhvatiti i proces podizanja stupnja sigurnosti u samim ustanovama.

Smatraju da premijer relativizira nasilje
Isto tako, u priopćenju su se osvrnuli i na ne tako davni incident iz Atene gdje su pripadnici BBB proveli nekoliko mjeseci u istražnim zatvorima, bez podignute optužnice, Gradski SDP smatra da su poruke našeg premijera problematične, i ne upozoravaju na problem sverastućeg nasilja.



FOTO SDP se baš sprda s novim ministrom! Na golišav torzo smjestili zanimljivu tetovažu: ‘Samo jedan u nizu’

“Reakcija premijera i države u slučaju navijača u Grčkoj, koje je premijer nazvao ‘našim dečkima’, umanjujući njihove huliganske ispade je kriva poruka. Trebamo stati na kraj nasilju i poduzeti sve moguće preventivne mjere, uključujući građanski odgoj i moralnu orijentaciju društva te kultiviranje empatije i nenasilne kulture”, stoji u priopćenju.

Komentari