Početak tjedna kišovit, u gorju moguć i snijeg

U ponedjeljak će biti promjenjivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, u višem gorju ponegdje može biti susnježice i snijega, a na jugu pljuskovi i grmljavina. Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

„Jučer navečer na Zavižanu je izmjeren snježni pokrivač debljine 4 centimetra. U većem dijelu unutrašnjosti je oblačno, mjestimice ima slabe kiše. Raskinute naoblake jedino ima u unutrašnjosti Dalmacije, međutim tamo će preko dana prevladavati dosta oblaka, a temperatura jutros bila je između 5 i 10 stupnjeva Celzijusovih i vrijeme je obilježilo umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar“, izvijestila je Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing., Državni hidrometeorološki zavod.

„Glavnina oborina se očekuje u prvom dijelu dana, manje će ih biti na zapadu, ali dnevni hod temperature zraka neće biti neće biti velik, tijekom dana ona će porast na 7 do 12 stupnjeva“, dodaje.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog obilnijih padalina ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku. Duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju mogući su odroni.



Podsjeća se vozače da pri smanjenim uvjetima vidljivosti na vozilima i tijekom dana moraju imati uključena dnevna ili kratka svjetla te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Komentari