Podignita optužnica protiv Horvata, Miloševića, Tolušića i Aladrovića: Bivše ministre čeka optuženička klupa

Foto: Darko Tomaš/Robert Fajt/Ronald Goršić/Damir Krajač/Cropix

Podignuta je optužnica protiv bivšeg potpredsjednika Borisa Miloševića te bivših ministara Darka Horvata, Josipa Aladrovića i Josipa Tolušića, potvrđeno je Indexu sa Županijskog suda u Zagrebu.

Podsjetimo, Horvat je uhićen u veljači ove godine zbog sumnje u zlouporabu položaja.

Prvi je ministar u Hrvatskoj koji je uhićen za vrijeme trajanja mandata, a na funkciji ministra graditeljstva bio je 2020. godine, dok je prethodno neko vrijeme bio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta. I prije uhićenja, Horvata je policija ispitivala još 2020., nakon što je uhićena njegova pomoćnica Ana Mandac, zbog povezanosti sa slučajem bivše državne tajnice Josipe Rimac. Horvat je na kraju i uhićen zbog poruka koje su pronađene u telefonu Ane Mandac, a koje su istražitelji smatrali važnim dokazom u istrazi protiv bivšeg ministra u aferi s nezakonitim dodjelama potpora malim poduzetnicima.

Istražitelji su pronašli i cijele popise tvrtki koje su Mandac slali bivši potpredsjednik Vlade Boris Milošević i nekadašnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kao i državni tajnik iz Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac i ravnateljica uprave Katica Mišković. Radilo se o tvrtkama ljudi koji su im bili bliski, s kojima su bili politički povezani, a brojne tvrke bile u vlasništvu predstavnika manjina. Za ove zadnje lobirao je Milošević, a istražitelji su pronašli i poruke u kojima mu Mandac javlja da je popis od 15-ak tvrtki koji joj je dostavio potrebno prepoloviti.



 

Komentari