Pogledajte kako su građani Rostova ispratili pripadnike skupine Wagner

Foto: Twitter

Šef Wagnerovih plaćeničkih snaga Evgenij Prigožin jučer ujutro je objavio da su njegove trupe zauzele ključne vojne objekte u južnom ruskom gradu Rostovu na Donu. “Pod našom su kontrolom vojni objekti Rostova, uključujući zračnu luku”, rekao je Prigožin u videu objavljenom ujutro.

Ulice Rostova na Donu su tijekom jučerašnjeg dana bile ispunjene tenkovima. Situacija je tijekom cijelog dana bila napeta, a u nekoliko navrata su se čuli i pucnjevi. Ipak, u konačnici je postignut dogovor nakon razgovora Prigožina i bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Vagnerovci su nakon toga počeli pakirati svoje stvari i pripremati se za povratak u svoje baze. Uskoro se na društvenim mrežama pojavila i snimka koja prikazuje kako Prigožin napušta rusko vojno zapovjedništvo u Rostovu na Donu.

Brojne snimke pokazuju kako su civili u Rostovu slavili Wagnerove snage dok su se povlačile. To nije nužno znak da ne podržavaju predsjednika Vladimira Putina, ali svejedno nije ohrabrujuće za njega.

Na jednoj od snimaka se može čuti kako jedan od vagnerovaca puca u zrak. Državna novinska agencija RIA objavila je kako je situacija oko stožera ruskog Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu jutros mirna. Promet se normalno odvija gradskim ulicama.

Komentari