Pojačan promet prema obali, kilometarske kolone na autocestama

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Jedan je od udarnih turističkih vikenda. Kilometarske kolone i ovog se jutra stvaraju na našim autocestama, posebno u smjeru mora. Kolnici su mokri i skliski u Istri i priobalju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici te Gorskom kotaru.

Izvještaj HAK-a od 11.25

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići

zbog prometne nesreće na čvoru ŽUTA LOKVA u smjeru Zagreba vozi se jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine. Molimo korisnike za strpljenje; povećana je gustoća prometa između čvora Bosiljevo II i naplate Lučko u smjeru Zagreba;

između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II zbog povećana gustoća vozila u smjeru Dubrovnika, povremeno dolazi do usporavanja u zonama odmorišta i naplatnih postaja Jastrebarsko, Karlovac, Novigrad, Bosiljevo I;



zbog povećane gustoće prometa između čvorova Gornja Ploča i Zadar Istok u oba smjera vozi se usporeno u kolonama u pokretu, a u smjeru Zagreba na spomenutoj dionici, zbog veće gustoće prometa dolazi do povremenih zastoja;

A2 Zagreb-Macelj

usporeno se vozi uz povremene zastoje pred naplatom Trakošćan, te u zoni radova između čvorova Đurmanec i Krapina u smjeru Zagreba.

A3 Bregana-Lipovac

kolona osobnih i teretnih vozila ispred GP Bajakovo duga je oko 1 km.

Istarski ipsilon

povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa između GP Plovanija i čvora Višnjan, u oba smjera;

pred tunelom Učka, u smjeru Rijeke, vozi se usporeno u koloni uz povremene zastoje.

Krčki most (DC102)

povećana je gustoća prometa na Krčkom mostu u oba smjera;

u smjeru kopna kolona je od Malinske, vozi se usporeno uz povremene zastoje.

Jadranska magistrala (DC8)

povremeni su zastoji na dionicama Jadranovo-Novi Vinodolski, Sukošan-Pirovac, kod Trogira, između Stobreča i Podstrane, između Dugog Rata i Omiša, između Promajne i Makarske, te između Dubrovnika i Cavtata.

Zagreb-Karlovac DC1

povremeno se vozi usporeno kroz mjesta Rakov Potok, Klinča Sela, Jastrebarsko, Draganić.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom osobito na izlasku iz Hrvatske.

Teretni promet pojačan je na graničnim prijelazima Stara Gradiška (izlaz 30 min.), Bajakovo (izlaz 6 km), Županja (ulaz do 40 min), Jasenovac (izlaz 3-4 sata, ulaz 2 sata) i Tovarnik (izlaz 4 sata).

Pomorski promet

Trajektna linija Trpanj-Ploče je u prekidu.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima zbog čega su moguća čekanja na ukrcaj.

Komentari