Pojavila se fotografija nalaza Marija Banožića: Evo je li imao alkohola u krvi

Foto: Hina

U srijedu je objavljena fotografija nalaza krvi bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Nakon prometne nesreće utvrđeno je da je u krvi imao 0,21 promil alkohola. U nalazu piše kako je krv izvađena u subotu u 6.47, a kobna nesreća u kojoj je Banožić ozlijeđen i u kojoj je jedna osoba poginula dogodila se oko pola sata ranije.

U srijedu se pojavila fotografija nalaza napravljenog 11. studenog u jutarnjim satima na dan nesreće u vinkovačkoj bolnici, piše Direktno.hr.

Foto: Hina

 

U nalazu se navodi da je analizom utvrđeno da je Mario Banožić imao 0,21 promil alkohola u krvi, a na fotografiji je jasno prikazano kada je uzet uzorak krvi i kada je zaprimljen u laboratorij.



DORH: To razina alkohola u krvi ne utječe na psihofizičke sposobnosti
Županijsko državno odvjetništvo u utorak je objavilo kako su toksikološki nalazi potvrdili da u trenutku prometne nesreće kod Banožića nije utvrđena prisutnost alkohola ili droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika.

“Ovo je državno odvjetništvo 13. studenog 2023., tijekom poslijepodnevnih sati, zaprimilo rezultate toksikološkog vještačenja (alkohol, droga, psihotropne tvari i lijekovi). Uvidom u izdane naloge i dokumentaciju s točnim datumima i vremenima izuzimanja potrebnih uzoraka u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, u trenutku prometne nesreće, nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika. Dodatno, ovo je državno odvjetništvo obaviješteno od Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Postaje prometne policije Vinkovci, da su na traženje vještaka koji je prisustvovao očevidu ponovno izašli na mjesto događaja radi dodatnih mjerenja”, piše u priopćenju DORH-a.

Podsjećamo, Banožić je, kako se doznaje, išao u lov, a sesreća se dogodila na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. Do nesreće je došlo kada je svojim terencem Nissan Terranom po gustoj magli pretjecao kamion, pa se sudario s kombijem.

Komentari