POKUŠAJ UBOJSTVA U SPLITU! Ovo su četvorica muškaraca za kojima traga policija: Jedan bejzbol palicom ubio mladića na rođendan

Foto: Policija

Policija je na širem splitskom području cijelu noć tragala za četvoricom muškaraca koje se dovodi u vezu s jučerašnjom pucnjavom u kojoj je ozlijeđen 36-godišnji Josip Čubelić, no oni još uvijek nisu pronađeni, doznaje se jutros u splitskoj policiji. Cijelu noć trajala je potraga koja će biti nastavljena i tijekom dana, a policija postupa i na temelju dojava građana, rekli su Hini u policiji.

Policija je sinoć objavila fotografije četvorice muškaraca koje dovodi u vezu s pucnjavom. Mole građane ako imaju saznanja o osobama ili gdje se nalaze da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da se jave na broj telefona 192. Također, korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-maila [email protected].

Tko su muškarci koje policija traži?
Kako piše Slobodna Dalmacija, muškarci za kojima policija traga su Jerko Radić i Alen Radić, inače stric i nećak, te Ante Varnica i Nenad Petrak. Svi su otprije poznati policiji.

Jerko Radić je sportski direktor nogometnog kluba Uskok iz Klisa i sportski menadžer. S 19 godina je s Robertom Vlaićem ispred kluba u Splitu nasmrt bejzbol palicom zatukao 20-godišnjeg Ivana Perkovića. Osuđen je na devet godina zatvora. Uhićen je i 2010. godine kao pripadnik narkoskupine iz Rijeke.



Alen Jerko mu je nećak, a Slobodna piše da su jako vezani jer mu je to sin starijeg brata, koji je poginuo u prometnoj nesreći kad je Alen imao tri godine. Dobio je ime po trećem bratu, Alenu Radiću zvanom Major, koji je propucan i ubijen u splitskom klubu 1998. godine. Alen Radić ima prijavu zbog zlouporabe opojne droge, ali nema sudskih presuda.

Alen Varnica je bivši kickboksač koji je s obitelji Radić povezan kumstvom, piše Slobodna. Spominjalo ga se tijekom obračuna ispred hotela Lav 2015. godine, kada je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen jedan zaštitar. Nikad nije prijavljen za taj događaj, a bio je poznat i kao dečko Hane Šoljan, sudionice Big Brothera.

Nenad Petrak, koliko je poznato, nema dosje.

Bilo blokirano cijelo područje Splita i okolice
Jučer je bilo blokirano cijelo područje Splita i okolice, kao i Solin, a od 22.45 policijska blokada je obustavljena i promet se polako normalizira u svim pravcima.

Ozlijeđeni muškarac koji je zadobio prostrjelnu ranu noge je operiran u splitskoj bolnici i izvan je životne opasnosti. Dojavu o pucnjavi u splitskoj Ulici Put Skalica policija je dobila popodne, nešto prije 16 sati, te je odmah izašla na mjesto događaja i obavila očevid.

Lokalni mediji su naveli da je u pucnjavi ranjen Josip Čubelić zvani Čuba, policiji dobro poznat, koji je svojedobno osuđen za pokušaj ubojstva Aleksandra Dimitrova zvanog Aco Rus. Slobodna Dalmacija javila je prije da su pripadnici jedinice interventne i specijalne policije opkolili kuću u Mezanovcima, predjelu u Solinu.

Komentari