POLICIJA OTKRILA DETALJE AKCIJE Pronađen više desetaka milijuna kuna vrijedan kokain

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

PU dubrovačko-neretvanska zaplijenila je 73 kilograma kokaina čija je ulična vrijednost kako se procjenjuje oko 50 do 70 milijuna kuna. Uhićena su tri hrvatska državljanina, 35, 41 i 47 godina. 

“Prilikom uhićenja i brojnih pretraga temeljem naloga suda, kod uhićenika je pronađeno 60 paketa kokaina, ukupno 72,9 kg. Protiv uhićenika je USKOK-u podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i promet drogama. Predani su pritvorskom nadzorniku”, rekao je voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica na izvanrednoj konferenciji za medije.

Dodao je da je riječ o kokainu vrlo velike čistoće.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga Hrvoje Neusidl rekao je kako hrvatska policija sa policijama u regiji dulje vrijeme razmjenjuje saznanja o kretanju krijumčara kokaina. Švercanje preko Luke Ploče u zadnje vrijeme je pojačano.



Rekao je da su u subotu kasno navečer na području Opuzena zatečene tri muške osobe, od toga dvije u samom kontejneru prilikom vađenja kokaina, dok je treća osoba bila u neposrednoj blizini i čuvala stražu da netko ne naiđe.

Pretpostavlja se da je droga došla iz Južne Amerike, dodao je.

Neki mediji ranije su prenijeli da je droga nađena u skladištu tvrtke u suvlasništvu bivše gradonačelnice Metkovića Katarine Ujdur jer je tamo slučajno završila.

“Ta tvrtka, odnosno gospođa nema apsolutno nikakve veze s ovim. To se čisto radilo o pogodnom mjestu za vađenje kokaina”, naglasio je Ujdur, prenosi Dnevnik.hr. 

Komentari