Policija u Zaprešiću zbog droge uhitila devet osoba, jednoj pozlilo

Ilustracija Foto: MUP

Policija je u Zaprešiću uhitila više osoba povezanih s proizvodnjom i prometom drogama, a jednom je muškarcu pozlilo nakon policijskog postupanja i uporabe sile te je prevezen u bolnicu. 

“Nakon uporabe sredstava prisile osoba se nije žalila na nikakve ozljede niti tegobe. Međutim, nakon 10-ak minuta muškarcu je iznenadno pozlilo. Na mjestu događaja ekipa Hitne medicinske pomoći mu je pružila liječničku pomoć te je potom prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje je i zadržan na liječenju”, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke za Hinu.

Radi rasvjetljavanja svih okolnosti događaja već je počelo inspiciranje policijskog postupanja, kao i izuzimanje relevantne liječničke dokumentacije, dodali su.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga u utorak su na području Zaprešića uhitili više osoba zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a u sklopu čega su se, uz naloge suca istrage, provodile i pretrage domova.Prilikom pretrage doma jednoga od osumnjičenih, a kako bi ga spriječili da pobjegne, policajci su upotrijebili sredstva prisile – tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

Prema pisanju medija, u policijskoj akciji, provedenoj nakon višemjesečnih tajnih izvida, uhićeno je devet osoba, a riječ je o uglavnom mlađim muškarcima.

Komentari