Policija uhitila osumnjičenog za ubojstvo u Zagrebu, susjedi u šoku: ‘Ovaj svijet je totalno poludio’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

PU Zagrebačka javila je da su uhitili osobu koja se dovodi u vezu s ubojstvom žene u zagrebačkom naselju Srednjaci. Podsjetimo, jutros oko 8:20 u stanu je pronađeno beživotno tijelo starije ženske osobe. Zagrebačka policija je tada kazala kako je, prema dosad utvrđenom, smrt posljedica kaznenog djela.

Tada se neslužbeno doznalo da se sumnjalo na ubojstvo, već drugo koje se danas dogodilo u metropoli. Policija je tijekom dana provodila očevid. Spekulira se da se radi o provali koja se dogodila ili tijekom noći ili ujutro. Stariju gospođu pronašao je sin koji je pozvao policiju. Žrtva je, neslužbeno se doznaje, ubijena oštrim predmetom, vjerojatno nožem, prenosi Dnevno.hr.

“Županijsko državno odvjetništvo rukovodi očevidom povodom pronalaska tijela na ovoj adresi. U tijeku je očevid. Provode se izvidi i provest ćemo sve potrebne dokazne radnje kako bismo rasvijetlili činjenice ovog događaja. Kad budemo imali više informacija, mi ćemo se javiti”, rekla je Albina Tisanić, zamjenica ŽDO-a Zagreb.

Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

Stanovnici Srednjaka u šoku: Kamo ide ovaj svijet?

Stanovnici zagrebačkih Srednjaka su u šoku. U Facebook grupi Moji Srednjaci čitav dan izražavaju nevjericu da se tako nešto dogodilo u njihovom susjedstvu. “Ja se tresem”, “Ovo nije normalno”, “Ne znam dragi susjedi, kamo ide ovaj svijet”, “Što ćemo jedni druge ubijati, umjesto da ispijamo kave zajedno?”. “Ovaj svijet je totalno poludio. Nažalost, čudili smo sve svemu tome prije 10 godina u Americi i svijetu, a sve to je došlo i kod nas”, pišu stanovnici ovog naselja.



 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je izrazio sućut obiteljima dviju žena ubijenih u petak u Zagrebu izvijestivši da se u jednom slučaju radi o ubojstvu u obitelji te je počinitelj priveden dok se drugo ne dovodi u vezu sa zločinom od strane partnera ili člana obitelji.

Zagrebačka policija je jutros izvijestila da je u Maksimiru uhićen muškarac koji je u stanu propucao članicu obitelji, a žena je potom umrla u bolnici. Nešto kasnije objavljeno je da je tijelo ubijene žene i u stanu u zagrebačkom naselju Srednjaci.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Izvidi su u tijeku

Izvidi su u tijeku i policija intenzivno radi na otkrivanju počinitelja, kazao je Božinović ističući da posebno pogađa ubojstvo u obitelji gdje bi se se žena trebala osjećati najsigurnije te poručio da je svaka ubijena žena previše.

Rekao je da su vlada i resorna ministarstva pokazali jasnu političku volju da se bore protiv najtežih oblika i zločina u obitelji, pogotovo prema ženama te je dodao kako statistika ukazuje da se od 2020., kada je bilo 20 ubijenih žena, do 2023. kada ih je bilo 9, vidi da se radi o padu.

Crni petak u Zagrebu! Još jedna nasilna smrt potresla metropolu: Policija otkrila detalje

Komentari