Policija ulovila tri osobe koje su umjesto u samoizolaciji bile na javnim mjestima

Goran Mehkek / CROPIX

Koprivničko-križevačka policija obavijestila je danas Županijski Stožer civilne zaštite danas da su zatekli tri osobe u javnosti, a koje su morale biti u samoizolaciji. Radi se o tri osobe, neslužbeno doznaj Podravski, koje su bile na javnim mjestima, među ljudima, ali ne u gradovima nego ruralnim područjima. Vjerojatno nisu zaražene i u samoizolaciji su morale biti zbog dolaska iz kritičnih područja, piše Podravski.hr.

“Zatečene su u kršenju Rješenja Državnog inspektorata izdanih 13. i 14. ožujka o samoizolaciji u mjestima prebivališta vezano za sprječavanje širenja koronavirusa. Osobe su od strane policijskih službenika zatečene u javnom prostoru te time prekršile rješenja, o čemu je izviješten i Državni inspektorat.”, doznaje Podravski od Kriznog stožera.

Osobe koje su u samoizolaciji se evidentiraju u sustavu MUP-a i provjeravaju se od strane policijskih službenika da li krše pravila samoizolacije te su za nepridržavanje istih određene novčane kazne.

Trenutno je na području Koprivničko–križevačke županije pod mjerom nadzora i kućne izolacije 223 osoba, isto tako 35 osoba je izašlo iz kućne samoizolacije i nisu razvili nikakve simptome.



Komentari