Pomoćnik ministra: 7. rujna sva djeca kreću u školu razrađuje se više modela koji će biti u sladu s epidemiološkim mjerama

screenshot

Pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin rekao je da je donesena odluka da 7. rujna sva djeca krenu u školu.

Radna grupa radi na osmišljavanju najboljeg modela uz poštovanje epidemioloških mjera, rekao je Momir Karin i dodao:

“Današnji sastanak jedan je u nizu radne grupe, nemamo posebne zaključke. Sutra nastavljamo s radom. Epidemiolozi problematiziraju da učenici razredne nastave krenu u škole. Također učenici predmetne nastave i srednjoškolci isto trebaju krenuti u školu, ali se razrađuju modeli jer nisu uvjeti u svim školama isti. Neke rade u jednoj, neke u dvije, a nekoliko njih u tri smjene. Osim toga, Zagreb je pogođen potresom morao napraviti puno promjena. Ima škola u kojima će gostovati druge škole. O svim tim problemima razmišljamo.”

Napomenuo je da mogućnost online nastave nije isključena i ona ostaje dostupna u slučaju da se virus probije u neku ustanovu.



“Neće biti zatvaranja svih škola. To će se raditi postepeno – razred ili škola. Bit će promijenjen način rada, ali svi će dobiti jasne upute”, rekao je Karin.

“Skraćivanje školskog sata nije opcija u ovom trenutku. Zagrebačkim školama smo dopustili skraćivanje na 40 minuta zbog potresa, da bude veći vremenski razmak zbog dezinfekcije. Gledali smo iskustva zemalja EU jer su neke od njih krenule već s nastavom. Sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji, ali imat ćemo razrađene sve modele. Bitno je donijeti provedive odluke na dobrobit djece. Škole nisu samo obrazovne, već i odgojne ustanove. Prirodno je da djeca budu u školama”, piše N1.

Komentari