‘POPULISTIČKE PORUKE’ Krešić odgovorio Rojsu: Nije isključen iz Generalskog zbora, ali ako ovako nastavi…

Foto: Zeljko Puhovski/Cropix

Nakon što je Ljubo Ćesić Rojs rekao da je izbačen iz Hrvatskog generalskog zbora, najprije je stiglo priopćenje HGZ-a, a potom se oglasio i sam predsjednik Zbora Marinko Krešić.

Na pitanje Večernjeg ista je li točna vijest o Rojsovu isključenju, o čemu je sam Rojs govorio pojedinim medijima, Krešić je uzvratio kako on za tu informaciju nije čuo, ne želeći dodatno komentirati Rojsove izjave.

Upućivao je na današnje priopćenje Generalskog zbora, kojim je udruga poručila kako neće trpjeti anarhiju, ali isključenja ni Rojs se u priopćenju ne spominju.

Krešić je na kraju ipak rekao da isključenja u priopćenju nisu spomenuta jer u Generalskom zboru nema unutarnjih svađa.



“Osobno ne znam za informaciju o isključenju. Da je zamjenik predsjednika isključen iz udruge, to bi svakako pisalo u našem priopćenju. Nitko se u Generalskom zboru ni s kim nije svađao niti je itko isključen. To su Rojsove populističke poruke prema vani, ali ako bude ovako nastavio, onda bi vijest o isključenju mogla postati točna”, rekao je Krešić.

Podsjetimo, između predsjednika Zbora Marinka Krešića i njegovog zamjenika Ljube Ćesića Rojsa izbila je svađa nakon što je 12 generala u otvorenom pismu, kojeg je potpisao i Rojs, napalo Krešića zbog toga što se s nekoliko suradnika iz HGZ-a uoči Dana državnosti u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu susreo s izaslanstvom Udruženja generala BiH.

O svađi u HGZ-u Rojs je nedavno gostovao u Novom danu N1 televizije gdje je, između ostalog, rekao da mu je “žao mog kuma Krešića, ne znam kako je nasje na ovu operaciju”.

Komentari