“POSLJEDNJA ŠANSA ZA DOGOVOR” Pogledajte što je Karamatić poručio bošnjačkim strankama

Mario Karamatić N1

Aktualni krug pregovora oko Izbornoga zakona u BiH gdje se napokon pokušava postići dogovor komentirao je lider HSS-a u BiH i član Predsjedništva HNS-a BiH Mario Karamatić.

On smatra da je pomalo farizejski od Amerikanaca Hrvate tjerati na pregovore s bošnjačkom politikom koja, kako kaže Karamatić, nad Hrvatima provodi politički teror.

Lider HSS-a ističe i da je ovo posljednja šansa za dogovore, a bošnjačkoj politici poručuje da može zaboraviti na, kako on kaže, Balkanski kalifat.

“BiH je zemlja paradoksa što se vidi i iz ovoga posljednjeg kruga pregovora. Jedna od najpoznatijih mantri američke politike je da se s teroristima se ne pregovara. Budući da je više nego jasno kako bošnjačke stranke zloupotrebama Izbornoga zakona rade politički teror nad Hrvatima, malo je farizejski da nas upravo Amerikanci tjeraju da pregovaramo”, rekao je on za portal Bild.ba.



Državu zajedno mogu izgraditi samo Srbi, Hrvati i Bošnjaci, kaže on.

“Po meni ovo je posljednja prilika da bošnjačke stranke reteriraju i počnu zajedno sa Srbima i Hrvatima graditi funkcionalnu zemlju u svemu ravnopravnih naroda i građana jer BiH samo takva može funkcionirati. Na balkanski kalifat mogu slobodno zaboraviti, sviđalo im se to ili ne”, zaključio je lider HSS-a u izjavi za Bild.ba.

 

Komentari