POTPUNI ZAOKRET OKO KORONAVIRUSA U VELIKOJ BRITANIJI: Premijer Boris Johnson planira potpuno ukidanje samoizolacije za zaražene koronavirusom

conservatives.com

Ujedinjeno Kraljevstvo ima namjeru ukinuti pravilo prema kojem ljudi moraju u izolaciju nakon što se zaraze koronavirusom, piše u nedjelju The Telegraph.

Premijer Boris Johnson želi trajno opozvati hitne zakone o koronavirusu dok broj oboljelih od COVID-a u Britaniji nastavlja padati, stoji u izvješću tog lista. Dodaje se da će opće smjernice ostati na snazi, ali da neće rezultirati kaznama ako se ne budu slijedile.

Na planovima će se raditi tijekom sljedećih tjedana, a odluka se očekuje u proljeće, ističe se.

Prošli tjedan ministar zdravstva Sajid Javid rekao je da će samoizolacija zbog COVID-a u Engleskoj biti skraćena na pet dana sa sedam, nakon što osoba ima dva negativna testa.



Johnson bi također trebao ukinuti plan B COVID restrikcija, uveden prošli mjesec kako bi se usporilo širenje omikron-varijante, javio je prije Telegraph.

Prema planu B, u Engleskoj se građanima preporučilo da rade od kuće kad je to moguće, nose maske u javnom prijevozu i na javnim mjestima te da moraju pokazati COVID potvrdu za ulazak u noćne klubove i na velike događaje.

Komentari