Potraga za Dankom još traje, pročešljano veliko područje: Uhićen policajac iz istrage, bio na poligrafu

Foto: Vlado Kos / Cropix, Ilustracija

Posebni timovi za potragu i spašavanje već četiri dana traže dvogodišnju djevojčicu Danku Ilić. Njen je nestanak prijavljen 26. ožujka, a u potrazi za njom je sudjelovalo više stotina pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Srbije.

Nakon više od 70 sati pretraživanja terena na Banjskom Polju, spasioci su tijekom današnjeg dana pretražili tunel, podzemne kanale i šahtove koji vode od Banjskog Polja do grada Bora. Podzemni kompleks je dug četiri i pol kilometra. Kako javljaju tamošnji mediji, u tunelima nisu pronađeni nikakavi tragovi koji bi dokazivali da je Danka ikad bila ondje.

Bosansko-hercegovačka policija uhitila je troje ljudi za koje se sumnjalo da su povezani s Dankinim nestankom. Jedan od njih je tvrdio da se Danka nalazi u njegovu podrumu. No, policija je pretresom utvrdila da je bila riječ o lažnoj uzbuni. S druge strane, pod nešto detaljnijom istragom srpske policije našla se Dankina majka. Ona je, naime, posljednja vidjela svoju kći prije nestanka.

Foto: Facebook

Neki su izgubili nadu

“Ivana je s Lazom i Dankom otišla tog dana na vikendicu, gdje ona ne dolazi često kao ja. Došla je jer je na godišnjem odmoru i bio je lijep dan pa da djeca borave na zraku. Tamo je gledala djecu kako se igraju, tamo joj je i auto bila parkiran. Laza je tražio vodu i Ivana je, budući da je u kući voda bila zatvorena kako se ne bi smrzla u pipi ili cijevima tijekom zime, otišla do auta kako bi uzela vodu Lazi da popije. Gledala je gdje je Danka, ali nije je vidjela. Mislila je da je negdje iza drva koja su tako naslagana, a iz auta gdje se Ivana nalazila, nije mogla vidjeti taj dio. Kako je nije bilo, pomislila je da je otišla u šumicu iza vikendice. I kreće potraga pa agonija koja se proširuje “, rekao je Dankin ujak Stefan Dragomirović i dodao: “Moguće je da je Ivanu s djecom netko pratio do Banjskog polja i iskoristio trenutak i zgrabio dijete”.



Foto: MUP Srbije

Poznati beogradski odvjetnik Toma Fila smatra da je MUP Srbije dao sve od sebe i to još uvijek čini. S dozom sumnje komentirao je činjenicu da je na imanju pronađena jama koja je povezana s tunelima koji vode do Bora. On sumnja u nešto drugo.

“Roditelje moraju dobro ispitati. Istočna Srbija je čudna, možda je čak i prešla granicu s nekim, ako ju je oteo. Neki kriminal je u pitanju”, rekao je Toma Fila i dodao: “Ne vjerujem da će je ikada pronaći, jer ako je ne pronađu sada, odmah i živu ili ne daj Bože mrtvu, sve izgleda kao trgovina djecom”, zaključio je.

Foto: MUP Srbije

Uhićen policajac

Tijekom poslijepodneva, priveden je policajac iz Policijske uprave u Boru. Tereti ga se za odavanje informacija iz istrage o nestanku djevojčice. Kako pišu tamošnji mediji, policajac je pao na poligrafskom testiranju.

Neslužbeno se doznaje kako je vještačenje mobitela Dankine majke utvrdilo da je uoči njenog nestanka obrisan velik broj poruka i podataka o pozivima. Kako piše Informer, majka je dijete triput fotografirala iz raznih kuteva neposredno prije nestanka.

“Na dan uoči nestanka i na sam dan nestanka Danke Ilić, obrisano je mnogo poruka i poziva iz telefona. To su utvrdili inspektori za visokotehnološki kriminal. Poruke i pozivi mogu biti obrisani iz mobitela, ali ostaju u bazi”, rekao je izvor za Informer.

 

Policija ima nove informacije o nestanku malene Danke: Stigao bager, traži se i najmanji trag

Komentari