Potraga za odbjeglom vučicom se nastavlja, pobjegla prilikom hvatanja

Ranko Suvar / CROPIX

U petak u večernjim satima iz Zoološkog je vrta u Osijeku pobjegla mlada vučica, a potraga za njom i dalje traje. Vučica je stigla u Zoološki vrt u Osijeku iz Zoološkog vrta u Zagrebu tek početkom prošlog tjedna te se nalazila u prostoru za adaptaciju na novu okolinu prije nego ju smjeste u nastambu za vukove prije nego je pobjegla.

Novinari 24 sata razgovarali su s osobom koja je javila kako je preko vikenda ugledala vuka i fotografirao ga.

“Susjeda je uočila vuka kada je išla autom prema doma. Odmah nas je išla upozoriti radi djece i zvala zoološki. Dvojica iz zoološkog su došla, a nakon par minuta su joj uspjeli doći na deset metara i upucati je sa sredstvom za uspavljivanje, ali se odbilo pa se vjerojatno nije primilo za nju. Ona je odmah pobjegla u žbunje, a službenici iz zoološkog su čekali još policiju i nakon 15-20 min su otišli jer ju nisu više vidjeli”, ispričao je sugovornik 24 sata.

“Dobra je vijest da vučica nije otišla daleko nego se skriva u neposrednoj blizini mjesta odakle je pobjegla. Prema dojavi centra 112, vučicu smo locirali na prostoru uz stražnji dio prostora kod Zoo vrta uz nasip. Navedena situacija dogodila se tijekom noći (između ponoći i 3 sata ujutro), a tijekom potrage vučica se kretala na prostoru od Zoo vrta do šumice uz pješački most i Copacabanu. Poduzimaju se aktivne mjere kako bismo je namamili hranom natrag na područje Zoo vrta. S obzirom da je dan, tijekom kojeg se životinja skriva, akciju ćemo nastaviti tijekom noći. Još jednom se zahvaljujemo građanima i svim službama koje sudjeluju u ovoj potrazi te očekujemo kako ćemo ovu situaciju sto prije uspješno završiti – rekao je u ponedjeljak ujutro  Vjeran Marijašević, voditelj komunikacija Unikoma Osijek koji je zadužen za Zoološki vrt, piše 24 sata.



Mlada vučica pobjegla iz zoološkog vrta u Osijeku

Komentari