‘POVAMPIRENE USTAŠE ŽELE NAPAKOSTITI SRBIJI’ Raspudić pobjesnio na provokacije srbijanskog predsjednika, oštro mu odgovorio

Foto: Davor Pongracic/Cropix

Pljušte reakcije na nove provokacije srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, a nakon problema oko obustave dopremanja ruske nafte u Srbiju.

Saborski zastupnici nanizali su izjave oko Vučićevih okrivljavanja Hrvata, a posebno je glasan bio nezavisni zastupnik koji je u Sabor došao na listi Mosta – Nino Raspudić

Nino Raspudić izjavio je tako da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zabranu uvoza ruske nafte preko Janafa želi prezentirati kao da “Hrvati, povampirene ustaše, žele napakostiti Srbiji”.

“Stvar je vrlo jednostavna, ovdje se uopće ne radi o sukobu dva aktera, Vučića i Plenkovića, u smislu da evo Hrvatska sada želi da se Srbi smrzavaju pa im ne damo uvoziti neku naftu”, izjavio je Raspudić.



Istaknuo je da je tu riječ o sankcijama EU prema Rusiji i činjenici da se ne može preko zemlje članice EU uvoziti ruska nafta u drugu zemlju.

“Vučiću zbog unutarnjopolitičkih razloga u Srbiji to odgovara prezentirati da povampirene ustaše žele napakostiti Srbiji i natjerati sirote Srbe da se smrzavaju ove zime iz nekih hrvatskih hirova. Umjesto da im kaže istinu: Dragi građani, mi moramo donijeti odluku hoćemo li s Rusijom i Kinom ili ćemo sa Zapadom”, istaknuo je Raspudić, prenosi Dnevno

 

Osude i s lijeva i s desna
Raspudić i drugi saborski zastupnici u petak su u Hrvatskom saboru osudili izjave političkog vrha Srbije zbog novog paketa sankcija EU prema Rusiji.

Taj se paket direktno tiče i Srbije, s obzirom na to da joj s početkom prosinca Hrvatska više neće moći izvoziti rusku naftu preko Janafa.

Podsjećamo, srpski predsjednik Vučić jučer je izjavio kako je takvu zabranu od EU tražila Hrvatska, i to nazvao “saplitanjem nogu”.

Oštre reakcije zabilježene su i od drugih političara, kao i na naslovnicama srpskog tiska.

 

Komentari