Povjerenstvo za sukob interesa će otvoriti predmet, Benčić priznala grešku i najavljuje da će je ispraviti

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Aleksandra Jozić Ileković potvrdila je da će to tijelo otvoriti predmet protiv zastupnice Sandre Benčić, jer u imovinskoj kartici nije prijavila da plaća najamninu, što je prema Zakonu morala. Benčić ne spori da je napravila pogrešku i najavljuje da će je ispraviti.

– Otvorit ćemo predmet jer Benčić u imovinskoj kartici to nije prijavila, a trebala je u podacima o obvezama, rekla je Jozić Ileković, navodeći da to izričito piše u uputama o popunjavanju imovinske kartice.

Jozić Ileković kaže da Benčić za svoj propust može dobiti kaznu od 4000 do 40.000 kuna, preračunato u eure, ali i da može proći s opomenom. To će, dodaje – ovisiti o olakotnim i otegotnim okolnostima, odnosno kako Povjerenstvo utvrdi koliko je to ozbiljna povreda. Navela je da predmet još nije otvoren, a ne zna tko će biti izvjestitelj jer se predmeti računalno dodjeljuju, prenosi HRT.

– Predmet ćemo prioritetno dati u redovne provjere, rekla je Jozić Ileković, napominjući da se tako postupa u slučaju svih visokih dužnosnika.



Benčić priznala grešku i najavljuje da će je ispraviti

Sandra Benčić unajmljuje stan od 80-ak metara četvornih u središtu Zagreba za koji mjesečno plaća 580 eura, a što nije prijavila. Benčić ne spori da je napravila grešku i najavljuje da će ju ispraviti.

– Greška je i radim ispravak. Meni u prilog ide da imam rashod, ovo je na moju štetu, rekla je i objasnila da se sa suprugom, nakon rođenja drugog djeteta odučila mali stan u njezinu vlasništvu zamijeniti većim, u najmu. Manji stan iznajmljujemo i prihod po toj osnovi sam prijavila u imovinskoj kartici, no nisam i da plaćam stanarinu i iznos te stanarine, rekla je Benčić, objašnjavajući da je to plod nejasnoće u postupku upisivanja.

Komentari