POŽAR JE OKRUŽEN Situacija u Raslini i Zatonu je pod kontrolom, vatrogasci na terenu do daljnjeg

Foto: Twitter

Veliki požar koji je jučer buknuo između Vodica i Šibenika jutros je, kako doznajemo, okružen sa svih strana i više se ne širi.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković jutros je za N1 rekao da sada nema širenja požara, da je okružen te da nema otvorene vatre.

“Situacija u Raslini i Zatonu je pod kontrolom. Od jutros 3 kanadera gase na zapadnom dijelu požarišta područje Okit”, kazao nam je.

Sinoć ozlijeđeni vatrogasac je dobro, kaže Tucaković. Propao je u bunar nakon čega je medicinski obrađen.“Bilo je uganuća noge, bilo je i udisanja dima tijekom jučerasnjeg dana i noći kod vatrogasaca, ali svi su dobro”, rekao nam je.

Požar je, podsjetimo, buknuo kod Mrdakovice na Benkovačkoj cesti, a dojava je stigla u 11:14. Fronta tog požara proširila se prema Zatonu nedaleko od Šibenika, gdje je ugrozila ljude i njihovu imovinu. Vatra je zahvatila više kuća u Zatonu, a ljude su spašavali brodicama.

Prema sinoćnjim informacijama, izgorjelo je 20-ak kuća – 10-ak u Raslini i 10-ak u Zatonu.

Na požarište je jučer poslana i vojska, a u Zaton je jučer stigao i premijer Plenković s ministrima obrane i unutarnjih poslova.

Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je u četvrtak u jutarnjim satima da se više od 300 vatrogasaca u noći sa srijede na četvrtak borilo s požarom kod Zatona i Rasline.

– Vatrogasci su u četvrtak oko 2:00 sati jednim dijelom uspjeli požar staviti pod kontrolu. U četvrtak ujutro nema nekontroliranog širenja vatre i velikih fronti. Požar je okružen za svih strana – rekla je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

– Od 6:00 sati uključena su i dva Canadaira. Noćas je bilo anažirano 350 vatrogasaca, 50 vojnika, 54 policajca te brojni građani. Iz unutrašnjosti je došlo 118 vatrogasaca sa 40 vatrogasaca – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te dodao kako su izvanredne dislokacije angažirane iz Splitsko-dalmatinske, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke županije i Zadarske županije, a u dolasku je i Koprivničko-križevačka županija.

– Noćas nije bilo naredbe o evakuaciji, stanovnici su branili svoje kuće i hvala im svima. Nastale su velike materijalne štete na kućama i maslinicima, ali srećom bez ozlijeđenih. Procjena je da je opožareno oko 3000 hektara – dodao je Tucaković.

HVZ navodi da vatrogasci s ostalim snagama do daljnjeg ostaju na požarištu, prenosi Jutarnji.

image

Komentari