POŽAR U NOVOM ZAGREBU Nakon provale u stan pronađeno beživotno tijelo

Screenshot HRT

U Novom Zagrebu, u naselju Zapruđe došlo je do požara u stranu stambene zgrade.

Vatrogasni zapovjednik JVP-a Grada Zagreba Siniša Jembrih rekao je da su dojavu o požaru u Zapruđu dobili u 17.53 te da je na teren izašlo 13 vatrogasaca s 3 vatrogasna vozila.

Nakon provale u stan na 2. katu zgrade u Balokovićevoj ulici pronašli su tijelo muškarca.

“Nažalost, osoba koja je bila unutra već je bila preminula”, rekao je Jembrih za HRT.



Odmah po dolasku na teren vidjeli su otvoreni plamen u stanu na 2. katu i provalili u stan. Kaže da je izgorjela samo jedna soba stana. Napominje da smrt najčešće nastupa zbog udisanja dima.

‘Oko 35 godina starosti’

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet stigao je na mjesto događaja vrlo brzo nakon dojave.

“Ja sam načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zagreba i stigao sam vrlo brzo nakon što mi je zapovjednik Jembrih javio jer imamo vrlo efikasan sustav dojave. Opožaren je stan na 2. katu Balokovićeve 69, poginu je muškarac zasad nepoznatog idenditeta oko 35 godina starosti”, rekao je Korlaet.

Policija će dati više informacija nakon očevida

Iz Policijske uprave zagrebačke samo su potvrdili da su dojavu o požaru dobili u 17.50, a radi se o požaru u Balokovićevo ulici u Zapruđu. O detaljima nesretnog događaja nisu željeli govoriti jer je postupanje je u tijeku.

Na teren su izašli i djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, na terenu su i djelatnici PU zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida.

Komentari