POZNATA GRADONAČELNICA IDE U BORBU ZA BOLJI SDP Ivana Marković najavila kandidaturu za predsjedništvo stranke

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković objavila je na svojem Facebook profilu da će se kandidirati za Predsjedništvo SDP-a.

Evo kako je Ivana Marković obrazložila svoju odluku o kandidaturi:

“Kandidiram se za Predsjedništvo SDP-a jer imam drugačiju viziju stranke kojoj pripadam i u koju sam se uključila sa željom da mijenjam svoju sredinu,državu na bolje. U Supetru smo to uspjeli i od grada s jednom od najgorih blagajni postali jedan od top pet gradova u Hrvatskoj po kvaliteti života i ulaganja u demografiju. Postali smo jedan od najrazvijenijih gradova Dalmacije, promijenili smo lice Supetra. Danas smo jedan od rijetkih otočnih gradova koji ima trendove doseljavanja stanovništa, otvaramo nova radna mjesta,gradimo nove vrtiće, dvoranu,igrališta, školu…

To je ono što svakog građanina u ovoj zemlji interesira. Pristojan život u svojoj sredini i pristojan život za svoju djecu. Građani su to prepoznali i SDP-e je u Supetru od 2013. dobio sve izbore.



 

Kako? Samo upornim i marljivim radom vodeći se javnim interesom, jasnom vizijom, timom i zajedničkom suradnjom svih uključenih.

SDP je pred velikom prekretnicom i trebamo se prisjetiti zašto smo osnovani. Je li smisao našeg postojanja klanovska borba za pozicije u stranci ili je cilj našeg djelovanja mijenjati stanje u zemlji, graditi normalno, pošteno, uređeno i nenasilno društvo, društvo tolerancije i društvo koje garantira uspjeh temeljem znanja, rada i rezultata. Ili ćemo pronaći nove ljude i krenuti putem pravih reformi ili ćemo postati marginalan faktor i imati samo onoliko mandata da zadovoljimo najuži krug vodstva. I biti vječno u oporbi.

Ja želim biti dio stranke koja će imati jasne ideje i viziju izgradnje društva,koja će imati znanje i hrabrost građanima ponudit promjene i nadu da može bolje. Tu smo hrabrost, iskru i bunt zadnjih godina negdje izgubili, ali gledajući oko sebi vidim da imamo ogroman potencijal i odlične ljude koji su se već dokazali na raznim razinama.

Uspjet ćemo samo onda kada među nama samima počnemo cijeniti znanje, rezultate i iskustvo. I kada to iskreno ponudimo građanima. Sve ostalo je garancija za propast.

Moja razmišljanja znate, nisam se nikada bojala izraziti svoje stavove, otvoreno, jasno i konkretno i onda kada je to značilo sukobljavanje sa interesnim skupinama i sigurno nije bilo oportuno.

U razdoblju koje je pred nama, a koje je neizvjesno kao nikada do sada radi korona krize, SDP mora staviti naglasak na sveobuhvatni gospodarski program i nove strategije pokretanja proizvodnje, razvoja zelene ekonomije i održivog turizma, zbrinjavanja i recikliranja otpada, ulaganja u obnovljive izvore energije. Trebamo ponuditi reformu lokalne samouprave i županija, a ne samo kozmetičke zahvate.Na nama je da uvjerimo građane da znamo što napraviti s gospodarstvom i kako se nositi s izazovima koji su ispred nas.

Prije toga moramo biti spremni za promjene unutar nas samih jer nema promjena politika bez energije u ljudima koji ih trebaju stvarati a i imati hrabrosti provoditi.

U Supetru sam, zajedno s timom, pokazala kako treba provoditi promjene. Pokazala sam da znam kako i što. Imam viziju budućnosti SDP-a i želim sudjelovati s ekipom u izgradnji tog SDP-a.

Nadam se vašoj podršci i zajedničkoj izgradnji te vizije!”, napisala je Marković na Facebooku.

Podsjetimo, ranije je i Ivan Račan, sin osnivača SDP-a, Ivice Račana, objavio da također ulazi u borbu za predsjedništvo stranke.

Ivan Račan ide u borbu za poziciju u predsjedništvu SDP-a

Komentari