Poznati detalji o stravičnom napadu na djecu: ‘Ozlijeđeni su u teškom stanju, nema dokaza o terorizmu’

Foto: Twitter

U gradu Annecyju, smještenom u francuskim Alpama, u četvrtak je došlo do uznemirujućeg nasilnog napada u kojem je Sirijac naoružan nožem ranio troje djece i dvoje odraslih. Francuske vlasti, predvođene premijerkom Elisabeth Borne, održale su pres konferenciju kako bi izvijestile javnost o ovom događaju.

Premijerka Borne izrazila je potresenost cijele zajednice u Annecyju zbog ovog napada te je istaknula da cijela Francuska stoji uz žrtve. Nakon nje riječ je preuzela tužiteljica koja vodi istragu.

Ona je izjavila da je napadač uhićen te da za napad nema terorističkih motiva, dodajući da je u tijeku kriminalistička istraga. Motiv napadača za sada ostaje nepoznat.

Troje djece i dvoje odraslih su ozlijeđeni u napadu, a neki od njih nalaze se na intenzivnoj njezi. Jedna osoba je lakše ozlijeđena, dok su djeca u teškom stanju, kazala je premijerka.



Što se tiče napadača, premijerka je kazala da se radi o sirijskom državljaninu koji je dobio status izbjeglice u Švedskoj. Pokušao je zatražiti azil u Francuskoj, ali je odbijen jer mu je Švedska već prije 10 godina dodijelila status izbjeglice. Borne je također istaknula da napadač nema kriminalni dosje niti je liječen zbog psihičkih problema. Otkrila je da je napadač otac jednog djeteta, koje je iste dobi kao i djeca koju je napao.

 

Komentari