Poznati modni brand nakon 40 godina rada proglasio stečaj: Otkaz čeka 230 zaposlenika

Foto: Davor Pongracic / CROPIX/Ilustracija

Nakon 40 godina rada poznata njemačka modna marka Madeleine je podnijela zahtjev za stečaj.

“Modna tvrtka koja je ima online prodaju, podnijela je zahtjev za stečaj”, objavio je Wirtschaftswoche (WiWo), a prenosi Fenix Magazin.

Nakon početka rata u Ukrajini troškovi u ovoj tvrtki su rasli na svim razinama što je ubrzalo njihovu propast.

Kupci smanjuju troškove
“Istodobno, s obzirom na povećane troškove života, naši kupci smanjuju svoje troškove ili se novac troši na druga područja”, rekla je direktorica Daniela Angerer.



Poznati modni lanac ipak neće u potpunosti ugasiti svoj rad. Prema najavama stručnjaka za restrukturiranje Deflefa Specoviusa, stečajni postupak trebao bi omogućiti investitora ili neko drugo rješenje restrukturiranja na vlastitu odgovornost.

Direktorica Angerer je objavila kako su plaće 230 zaposlenika biti osigurane stečajnim novcem iduća tri mjeseca. Objavila je kako planira reorganizirati Madeleine i “tvrtci dati dugoročnu perspektivu”.

Riječ je o modnoj marki koja je već neko vrijeme poznata po modernoj eleganciji.

“Uglavnom su predstavljeni casual outfiti. Čineći to, daleko smo se udaljili od izvornih vrijednosti robne marke. Međutim, u budućnosti bi se tvrtka za narudžbu putem pošte, koja postoji već 40 godina, željela ponovno usredotočiti na izvorne vrijednosti robne marke”, rekla je Madeleine Angerer.

Sve više tvrtki u stečaju
Zabrinjava što je u Njemačkoj sve veći broj tvrtki koje podnose stečaj. Savezni ured za statistiku je objavio kako se u srpnju gotovo četvrtina (23,8 posto) više tvrtki prijavila za standardne stečajne postupke nego u istom mjesecu prošle godine čime se nastavlja uzlazni trend iz proteklih nekoliko mjeseci.

Posebno se to odnosi na modne trgovine. Stečaj su tako pokrenuli trgovci cipelama Reno i Görtz, ali pogođeni su i poznati trgovci odjećom poput Hallhubera ili Peek & Cloppenburga.

Komentari