Poznato kada će se i gdje održati posljednji oproštaj od Ćire Blaževića

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nakon što je u srijedu ujutro stigla vijest da nas je napustio trener svih trenera, legendarni Ćiro Blažević, od njega se opraštaju mnogi.

U Zagrebu je u 88. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo legendarni hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević.

Njegovo trenersko umijeće, a prije svega osobna karizma, osvajala je navijače i ljude gdje god je radio.

Trener svih trenera je u dugogodišnjoj trenerskoj karijeri vodio 19 klubova u Švicarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Kini i Iranu, a trenirao je i pet reprezentacija (Švicarsku, Hrvatsku, Iran, BiH, kinesku U-23).



Međutim, dva velika rezultata obilježila su mu karijeru. Dinamov naslov prvaka bivše države 1982. godine te bronca hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj.

Posljednji oproštaj od legendarnog Ćire

Sada je poznato i kada će se održati posljednji oproštaj od Ćire.

Posljednji ispraćaj legendarnog trenera bit će sljedeće srijede 15. veljače u 14 sati u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju.

Na tom dijelu Mirogoja nalaze se posljednja počivališta košarkaša Dražena Petrovića, glazbenika Akija Rahimovskog, Rajka Dujmića i Krunoslava Kiće Slabinca, dirigenta Vjekoslava Šuteja, glumice Ene Begović, slikara Ede Murtića i mnogih drugih.

Na posljednjem ispraćaju Ćire Blaževića očekuju se velike gužve.

Blažević je preminuo nakon što se duže vrijeme borio sa zloćudnom bolešću, koja je, nažalost, metastazirala. Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest još jednom vratila, a nažalost ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Njegovo trenersko umijeće, a prije svega osobna karizma, osvajala je navijače i ljude u Hrvatskoj, ali i izvan nje.

Ćiro je sutra trebao proslaviti 88. rođendan. Blažević je službeno rođen 10. veljače 1935. godine u Travniku, no Ćiro je nekoliko puta objasnio kako se njegov otac Mato malo više zadržao u kafiću pa ga je kod matičara upisao dan kasnije.

 

 

Komentari