Poznato zbog čega je uhićen bivši ministar Hrvoje Vojković: Imao je i pomagača

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO), u četvrtak je uhićen poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković. EPPO se tijekom dana oglasio i pojasnio što je dovelo do uhićenja.

“Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) provodi hitne dokazne radnje u suradnji s Policijskom upravom istarskom protiv dviju osoba. Sumnja se da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima Europske unije. EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti”, priopćeno je.



Niz afera

Inače, EPPO je neovisan ured javnog tužitelja Europske unije. Odgovoran je za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa Unije. Podsjetimo, Vojković je svojevremeno bio vezan za niz afera. Osim fizičkog zlostavljanja bivše supruge, spominjalo se i poslovanje Croatia osiguranja i bespravna gradnja unutar Parka Prirode Žumberak.

Karijeru je Vojković započeo 1990. s Dejanom Košutićem, unukom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Tvrtka Rubikon bavila se marketingom i financijskim inženjeringom. Vojković je bio član HSLS-a od 1989. godine do 2010. godine, a bio je potpredsjednik Gradskog vijeća Zagreb, član Malog vijeća HSLS-a, a u veljači 2006. na saboru ujedinjenja izabran je za potpredsjednika HSLS-a.

Uhićen je bivši ministar gospodarstva: Bio je i šef Croatia osiguranja, vezan je za niz afera

Komentari