‘PRATITE MOJ PUT’ Ivan Pernar krenuo u Zambiju: ‘Naši neprijatelji su u paničnom strahu…’

Foto: Zeljko Puhovski/cropix

Nekadašnji saborski zastupnik Ivan Pernar objavio je kako se nalazi na putu za Zambiju.

Na društvenim mrežama objavio je link na Telegram profil preko kojeg ga se može pratiti.

“Teško je opisati osjećaje koje imam u trenutku kada idem na ovaj put, s jedne strane sam svjestan da me još par minuta dijeli od napuštanja Hrvatske, a s druge razmišljam o svima vama čije su oči usmjerene u mene. Znam da je istina jak instrument i da su naši neprijatelji u paničnom strahu i nadi da ja ipak neću doći do Zambije. Puno bi toga rekao, ali ne želim pasti u sferu utuživog, reci ću samo ovo – da ljevičari imaju priliku nekog od nas cipelariti dok je na podu, istrošili bi đonove na nama”, naveo je nedavno.

https://www.facebook.com/pernar1/posts/3550634528595178



Podsjetimo, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić kazneno je prijavila Pernara.

“Pravobraniteljica je u obavljanju svojih poslova saznala za povrede Zakona o ravnopravnosti spolova s obilježjima kaznenih djela iz članka 325. – javno poticanje na mržnju – i članka 146. – nedozvoljena upotreba osobnih podataka – i sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova podnijela DORH-u prijavu protiv Pernara na daljnje nadležno postupanje”, rekli su u Uredu Višnje Ljubičić i potvrdili da od podnošenja prijave kontinuirano dobiva prijetnje.

Državno odvjetništvo zaprimilo je prijave pravobraniteljice protiv Pernara zbog kaznenih djela nedopuštene upotrebe osobnih podataka i javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Kako je Pernar objavljivao fotografije posvojene djece i njihove majke, navodeći njezino ime uz tvrdnju da ih je posvojila s krivotvorenim dokumentima, pravnici koji se bave zaštitom djece smatraju da treba ispitati i počinjenje kaznenog djela povrede privatnosti djeteta.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković poručio je u četvrtak kako najoštrije osuđuje one koji bez dokaza prokazuju, motivirani mržnjom pod krinkom zaštite prava djece, osvrćući se na slučaj uhićenih hrvatskih državljana i na ozračje koje se stvara oko djece posvojene iz afričkih zemalja.

Premijer je na sjednici Vlade rekao kako će Hrvatska i hrvatska Vlada i dalje štititi prava i interese svojih državljana koji su trenutno u Zambiji, što i rade od trenutka kada su saznali za njihovo pretvaranje, putem diplomatskih i konzularnih predstavnika te drugih kontakata, polazeći od ustavne obaveze i bez presumiranja ičije krivnje, piše Direktno.hr

 

Komentari