Prava drama u Slavoniji! Naoružan do zuba prijetio konobarici Maji i gostima jer mu nije dala pivo

Ilustracija: Ranko Suvar/Cropix

Muškarac je pijan i naoružan prijetio gostima i konobarici jer su mu odbili natočiti još jedno piće.

Prema presudi, sve se dogodilo u srpnju oko 22.40 sati u ugostiteljskom objektu u selu kod Našica. Muškarac je osuđen za remećenje javnog reda i mira u alkoholiziranom stanju (napuhao 1,04 promila) te posjedovanje hrpe oružja, prenosi Danica.

“Zbog odbijanja konobarice da mu zbog utjecaja alkohola usluži pivo, vikao je: “Vidjet ćete vi ‘ko sam ja, vratit ću se!“. Nakon toga je izašao van i vikao gostima na terasi: “Da li je cijela ekipa na okupu, čekam da jedan po jedan izađu van da ih sredim i čekam glupu konobaricu da je riješim”.

Vikom na javnom mjestu remetio je javni red i mir te je tada nosio hladno oružje kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda: mačetu crne boje, dužine 74 cm i tri noža pogodna za nanošenje ozljeda.



Dakle, posjedovao je hladno oružje kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda i na javnom mjestu nosio noževe koji su pogodni za nanošenje ozljeda čime je postupio protivno odredbi Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana”, navela je prekršajna sutkinja.

Muškarac je nakon uhićenja sve priznao. Oružje je odbacio ispred jedne kuće u selu, ali policija ga je pronašla: mačetu crne boje marke Wurth, nož crne boje marke Mtech USA, nož crne boje preklopni, marke Columbia tian de bad 758, te nož smeđe-srebrne boje, preklopni, marke Yong li.

Sutkinja ga je ovih dana osudila na 900 eura kazne te mora podmiriti 15 eura troškova prekršajnog postupka. Oružje mu je trajno oduzeto. Presuda je nepravomoćna.

Komentari