Predsjednica Ljekarničke komore: Očekujemo dobar interes za cijepljenje u ljekarnama, posebice u ruralnim mjestima

Ilustracija Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Ono što je nedavno najavljeno uskoro kreće. Naime, svi koji se nisu cijepili to će moći obaviti u ljekarnama. Predsjednica Ljekarničke komore Ana Soldo očekuje dobar interes za cijepljenje u ljekarnama. 

‘”U Splitu su se tako cijepile 23 osobe. Nadamo se da će se takav odaziv nastaviti. Građani moraju ponijeti svoju osobnu i zdravstvenu iskaznicu da bi dokazali svoj identitet. Pacijenti koji su ranije pri cijepljenju imali neke ozbiljnije nuspojave se moraju cijepiti pod kontroliranim uvjetima tako da oni ne bi trebali rezervirati svoje termine u ljekarnama. I ako imaju temperaturu, također bi trebali ostati doma”, rekla je Ana Soldo u RTL-u Danas.

Svi takvi pacijenti obično se cijepe u bolnicama ili domovima zdravlja, objasnila je. HZJZ je potvrdio kako u Hrvatskoj trenutno ima dovoljno doza svih cjepiva, a ljekarne će organizirati cijepljenje kako se pokaže interes za nekog proizvođača.

‘”Prema trenutnim uvjetima, svako cjepivo je dostupno u ljekarnama”, rekla je predsjednica Ljekarničke komore.



Dodala je kako se najveći interes očekuje u ruralnim mjestima, naročito u mjestima gdje nema ordinacija obiteljske medicine.

“Ima veliki broj ljekarni koje su jedine zdravstvene ustanove u malim mjestima, naročito u Slavoniji, Dalmatinskoj zagori i dijelovima Istre”, istaknula je Ana Soldo.

Ona smatra da će i ljekarnici dobiti dopuštenje cijepiti i intenzivno se radi na tome.

‘”Edukaciju priprema Farmaceutski fakultet u Zagrebu i već kroz koji tjedan bi trebali imati početak edukacije”, naglasila je, objavio je RTL Danas. 

Komentari