Predsjednica u Stutgartu: Ratovi i životne nedaće rasuli su nas diljem svijeta, no gdje god se nalazili dijelimo vrijednosti

Dvorana u Bad Cannstattu u Stuttgartu bila je premala da bi primila sve koji su željeli doći na obilježavanje 30. godišnjice utemeljenja prvoga ogranka HDZ-a u Njemačkoj, priopćio je HDZ na svojim službenim stranicama.

Na skupu je sudjelovala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja se natječe za drugi mandat kao HDZ-ova kandidatkinja.

HDZ navodi kako je Grabar-Kitarović u Njemačkoj pobijedila na izborima 2014. godine, a isto očekuju i 22. prosinca.

U svom govoru, predsjednica je naglasila da za nju Hrvati u Njemačkoj nisu dijaspora, nego iseljena Hrvatska, neizmjerne snage i potencijala: ”Sve manje trebamo govoriti o Hrvatima u Hrvatskoj, Hrvatima u Njemačkoj, Hrvatima u Bosni i Hercegovini, a sve više o – Hrvatima. Ratovi i životne nedaće rasuli su nas diljem svijeta, no gdje god se nalazili – dijelimo vrijednosti obitelji, rada i vjernosti Domovini iz koje smo potekli i u koju se želimo vratiti”, poručila je predsjednica.



Naglasila je kako je u svom prvom mandatu obnovila dotad pokidane veze s hrvatskim iseljeništvom te da ću u drugom mandatu nastaviti raditi na jedinstvu domovinske i iseljene Hrvatske.

”Sretna sam što su me naši ljudi u Njemačkoj u ovolikom broju i ovako srdačno dočekali. Hrvati izvan Hrvatske su me pet godina ugošćavali u svojim zajednicama, klubovima, obiteljskim domovima. Znaju tko sam i iza čega stojim”, kazala je.

”A znaju i tko ih ignorira, pa i želi da nikad više ne glasuju, kao što znaju i tko ih se sada odjednom sjetio, kada nasušno treba njihov glas!”, zaključila je predsjednica RH, popraćena snažnim pljeskom i ovacijama, stoji u HDZ-ovom priopćenju.

Komentari