OTVORENO TV Pogledajte analizu rezultata predsjedničkih izbora uživo

Hrvatska danas odlučuje tko će idućih pet godina biti na čelu države. Za funkciju predsjednika ili predsjednice natječe se 11 kandidata i kandidatkinja. Pravo glasa ima tri milijuna i 855.000 birača u Hrvatskoj i inozemstvu.

Završnicu utrke s jedanaestero kandidata za mjesto na Pantovčaku pratite na portalu Otvoreno.hr. Izborna noć počet će u 18.45. sati- Vaši domaćini bit će Igor Vuk i Marijan Opačak uz komentatorski tim u kojem su Filip Galić iz Centra za javne politike i ekonomske analize, bivši savjetnik premijera za unutarnju politiku Davor Huić i komentator i kolumnist Ivan Bertović.

Komentirat ćemo rezultate izlaznih anketa televizija s nacionalnom koncesijom i prve rezulate izbora. Budite uz nas večeras.



Predsjednika/cu može se birati na ukupno 6.533 biračka mjesta, u Hrvatskoj ih je 6.409, od čega 72 čine posebna biračka mjesta: u vojsci, na brodovima, u zatvorima, u domovima socijalne skrbi. U inozemstvu se bira u 47 zemalja, na 124 biračka mjesta, trećina ih je (44) u Bosni i Hercegovini.

Pratite s nama tko će ući u drugi krug.

 

Komentari