Predsjednik Komore medicinskih sestara: U idućih 5-7 dana 1500 sestara odlazi u mirovinu, moramo nadoknaditi manjak

screenshot N1

Predsjednik Komore medicinskih sestara Mario Gazić u Dnevniku N1 televizije komentirao je nedostatak sestara i u sektoru socijalne skrbi.

Kaže kako su već i prošle godine upozoravali na probleme u sustavu socijalne skrbi što se tiče medicinskih sestara, a najveći problem je upravo nedostatak u sustavu socijalne skrbi.

“Ima ih oko 1800, oni rade u Domovima za starije i nemoćne i u Domovima za osobe s intelektualnim poteškoćama. Osim kadrovskih problema, tu je i probme što 17 bolesnika dolazi na jednu medicinsku sestru. Veliki broj sestara odlazi iz sustava socijalne skrbi”, rekao je Gazić.

Ističe kako ih je bivša ministrica Bedeković primila na tu temu prošle godine i kako su joj iznijeli svoje probleme. No, kaže, od listopada se po tom pitanju ništa nije pomaklo.



“U sljedećih 5-7 godina će negdje oko 1500 sestara otići u mirovinu. U idućem periodu moramo nešto hitno napraviti da nadoknadimo taj manjak medicinskih sestara. Manjak sestara i u ovoj reformi zdravstva treba se uzeti u obzir”, pojašnjava Gazić za N1.

Komentari