Predsjednik Milanović primio predstavnike Centra za poticanje darovitosti, darovite učenike i njihove roditelje

Foto: Ured predsjednika

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana darovitih učenika, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak u Uredu predsjednika predstavnike Centra za poticanje darovitosti iz Rijeke, darovite učenike i njihove roditelje.

Centar za poticanje darovitosti ove godine organizira “Tjedan za darovitost” tijekom kojeg se održavaju radionice za djecu i mlade, predavanja za učitelje, stručne suradnike i roditelje, rečeno je na sastanku.

Predstavnici Centra u razgovoru su spomenuli i probleme vezane uz sustav obrazovanja darovitih u Hrvatskoj.



“U Hrvatskoj ne postoji sustav identifikacije nadarene djece u vrtićima i školama, kao ni cjelovita sustavna briga o darovitoj djeci na državnoj razini”, istaknula je predsjednica Centra za poticanje darovitosti (Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci) Jasna Arrigoni.

O iskustvima i problemima s kojima se suočavaju u obrazovnom sustavu, predsjedniku Milanoviću govorili su i roditelji darovite djece koji s nadaju da će novi Zakon o obrazovanju, koji se priprema, jasno propisati i rad s darovitom djecom, odnosno da će biti donesen i pravilnik o radu s darovitom djecom.

Centar za poticanje darovitosti je udruga građana čiji su članovi odgajatelji, učitelji razredne nastave, pedagozi, psiholozi, sveučilišni nastavnici i studenti-volonteri. Osnovan je 1997. radi promoviranja darovitosti te osvještavanja činjenice da su darovite osobe iznimno važne za razvoj društva, prenosi Direktno.

 

 

Komentari