Predsjednik stranke Fokus: Sezona pljačke na javnoj obnovi je započela

Fokus

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi za N1 govorio je o izmjenama Zakona o obnovi. 

Nakon što su najavljene izmjene Zakona o obnovi, on je na Twitteru objavio – “sezona pljačke na javnoj obnovi je započela”.

“Situacija je jednostavna, javnost se iscrpljivalo gotovo godinu i pol dana, s izbjegavanjem namjere. Gotovo ništa se na području Zagreba nije napravilo, no sada kada se javnost iscrplio, odlučilo se da se fleksibilizira proces javne nabave u smjeru da se smanji transparentnost javne nabave i da se zaobiđu javni natječaji”, rekao je Nađi.

Dodao je kako se dosad moglo do razine 500 tisuća ugovoriti nabava da tijelo koje ugovara nabavu odabere tri poduzeća na koja će poslati ponudu.“Sada imamo situaciju da se taj princip može primijeniti na vrijednosti do 39,3 milijuna kuna. To je jako plodno tlo za korupciju i to je područje gdje se najviše korupcije na području javne nabave događa”, istaknuo je predsjednik Fokusa.

Nađi je naglasio kako se zbog svega “postavlja pitanje je li se namjerno čekalo i iscrpljivalo javnost da ljudi postanu toliko očajni da su spremni prihvatiti bilo što pa i ovakve izmjene zakona”.

Nađi je također istkanuo da se izmjenama ne rješava ono zbog čega je došlo do toga da su zgrade u lošem stanju, a to su imovinski pravni odnosi, objavio je N1.

 

Komentari