Predstavljena knjiga Mate Granića: Kolinda u prvim redovima, sjedila uz Andreja Plenkovića

Foto: HINA/ Admir Buljubašić

U ponedjeljak je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predstavljena knjiga Mate Granića, najdugovječnijeg ministra prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, a promociji je prisustvovala i bivša hrvatska predsjednica Kolinda-Grabar Kitarović.

Bivša predsjednica na predstavljanju knjige sjedila je u prvom redu, a ondje je plijenila pažnju svojim elegantnim izdanjem. Naime, za tu je prigodu odjenula crno-bijelu haljinu na preklop, a kosu je raspustila.

Osim nje, na promociji je bio niz drugih osoba iz političkog i diplomatskog života Hrvatske. Među ostalim, predsjednik Vlade Andrej Plenković, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i dr. Prema fotografijama s druženja, Kolinda se sa svima njima srdačno pozdravila, a kasnije je sjela u prvi red, između aktualnog premijera i ministra obrane Tome Medveda.

Foto: Hina

Inače, Granić je objavio političke memoare “Diplomatska oluja”, a riječ je o dopunjenom izdanju te knjige. Bivši ministar vanjskih poslova i jedan od zaslužnijih hrvatskih političara za međunarodno priznanje Hrvatske rekao je da mu je motiv za pisanje nadopunjenog izdanja, osim velikog interesa koje je polučilo prvo izdanje, od diplomata i branitelja do studenata, bila brutalna ruska agresija na Ukrajinu.



Želio je razjasniti, dodao je, i što je bio suverenizam predsjednika Franje Tuđmana, hrvatskih branitelja, Vlade demokratskog jedinstva, rekavši da su tada postavljeni ciljevi danas ostvareni.

 

Komentari