Predstavljeni HDZ-ovi kandidati za župana i gradonačelnike

HDZ

Goran Gotal bit će kandidat HDZ-a za međimurskog župana i Nikola Hren za njegova zamjenika, a kandidat za čakovečkoga gradonačelnika bit će Tomislav Marković, najavljeno je u petak u Čakovcu na konferenciji za novinare međimurske organizacije HDZ-a.

Na konferenciji je najavljeno da se za nove gradonačelničke mandate u Murskom Središću i Prelogu kandidiraju Dražen Srpak i Ljubomir Kolarek.

Glavni cilj kampanje i mandata je osvijestiti i uhvatiti se u koštac s gorućim problemom niskih prosječnih plaća u Međimurju, istaknuli su HDZ-ovi kandidati.

Kandidat za župana Goran Gotal rekao je da na izbore izlazi s 13 godina rada u Međimurskoj županiji kao glavni operativac na više od stotinu projekata.



“Ima dosta gorućih problema koje treba riješiti. Više od 20 godina govorimo da Međimurje tapka na mjestu. Više od 20 godina shvaćamo da smo najmarljiviji dio Hrvatske, a plaće su nam među najnižima u Hrvatskoj”, istaknuo je.

“Imamo povijesnu priliku da to promijenimo. Vrijeme je za punu razvojnu vertikalu županija – država, za prvi pravi razvojni zamah Međimurja u neovisnoj Hrvatskoj”, dodao je Gotal.

Poručio je da Međimurje 2025. vidi s većom zaposlenošću na poslovima veće dodane vrijednosti, a znatno manje zaposlenih na plaćama koje su ponižavajuće.

Kandidat za zamjenika župana Nikola Hren najavio je unaprjeđivanje obrazovnog sustava.

“Stvorit ćemo uvjete da se naši mladi visokokvalificirani ljudi nakon studija mogu zaposliti u Međimurju, a ne da ostaju u Zagrebu ili nam odlaze preko granice”, rekao je Hren.

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak za treći mandat najavljuje nastavak istog smjera u gradu.

“Kad završimo velike projekte koje smo počeli, od aglomeracije, obnove cesta i sportskih objekata, širokopojasnog interneta, onda se fokusiramo sto posto na kvalitetu života u najsjevernijem gradu Hrvatske. Želim da do kraja tog mandata vrtić za roditelje bude besplatan”, rekao je Srpak.

Kandidat za čakovečkoga gradonačelnika Tomislav Marković istaknuo je da nudi promjene u upravljanju gradom u kojem se trenutačno privatni interesi stavljaju ispred interesa građana.

“U odnosu na druge gradove u Međimurskoj županiji naš grad stagnira. Jedino što je danas vidljivo u gradu Čakovcu je betonizacija, izgradnja betonskih stambenih blokova bez dodatnih sadržaja”, rekao je Marković.

Predstavljen je i kandidat HDZ-a za načelnika općine Nedelišća Matija Žugec.

“Vjerujemo da jedino zajedno za Nedelišće možemo jednu od najvećih općina u Hrvatskoj učiniti gospodarskim, demografskim, prometnim i obrazovnim liderom u Međimurskoj županiji”, poručio je Žugec.

HDZ-ovi kandidati najavili su da će u kampanji sudjelovati aktivno, u razgovoru s građanima diljem Međimurja.

Komentari